Αχλάδι με καυτή σοκολάτα

Είναι το λεγόμενο γαλλιστί Αχλάδι Belle-Hélène -H Ωραία Ελένη.

Υλικά

  • 6 αχλάδια Williams
  • 1 λίτρο νερό
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 μπαστούνι αληθινή βανίλια

Για την καυτή σοκολάτα

  • 500 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη, ποιοτική
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα αχλάδια, αδειάστε το εσωτερικό, αφήστε το κοτσάνι άθικτο
  • Κόψτε λίγο πάτο για να μπορεί να καθήσει
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο και τη βανίλια να βράσουν
  • Οταν βράσει, βάλτε τα αχλάδια περίπου 30 λεπτά (20 αν είναι ώριμα)
  • Βγάλτε τα αχλάδια, αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν

Η καυτή σοκολάτα

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα
  • Ζεστάνετε καλά το γάλα
  • Εκτός φωτιάς, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά
  • Περιχύστε τα αχλάδια με την καυτή σοκολάτα, τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε

Ο γαλλικός θρύλος λέει ότι πήρε το όνομά του γιατί σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στην πρεμιέρα της Οπερας του Ζακ Οφφενμπαχ «Η Ωραία Ελένη» το 1846. Ηταν αχλάδι σε σιρόπι με καυτή σοκολάτα, πάνω σε παγωτό βανίλια.

Πάρτε και μια γεύση από την Ωραία Ελένη, με τη φωνή της Jessye Norman:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Αχλάδι σοκολάτα Ωραία Ελένη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ