Βαρουφάκης: Τι θα πάθει το Podemos αν σχηματίσει κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές

Για τους κινδύνους σχηματισμού κυβέρνησης με τους σοσιαλιστές στην Ισπανία, προειδοποιεί ο Γιάννης Βαρουφάκης το Podemos.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα El Mundο, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο, ο πρώην έλληνας υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση υπό το PSOE, στην οποία θα συμμετέχει το Podemos, θα έχει τα χέρια δεμένα με την τρόικα και βραχυπρόθεσμα, θα υπονομεύσει την ακεραιότητα του κόμματος.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, προαναγγέλλοντας τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέρει ότι ο άνδρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια πέντε ταραχωδών μηνών ήταν υπεύθυνος για την ελληνική οικονομική πολιτική, υπογραμμίζει την ιδιαίτερα σκληρή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα την ώρα διαπραγμάτευσης του τρίτου προγράμματος διάσωσης είχε ξεκάθαρο στόχο να βάλει φρένο στην άνοδο του κόμματος του Pablo Iglesias στην Ισπανία.

«Δεν είχαν την επιτυχία που θα ήθελαν, όμως πέτυχαν το Podemos να χάσει τη δυναμική που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του 2014 και με αυτό, απέφυγαν το Podemos να φθάσει κοντά στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαρουφάκης podemos PSOE

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ