ΕΛΣΤΑΤ: Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και το πετρέλαιο ρίχνουν τις τιμές στα υλικά [πίνακας] - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και το πετρέλαιο ρίχνουν τις τιμές στα υλικά [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καθοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου και η πτωτική πορεία του κατασκευαστικού κλάδου είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν 2% κατά μέσο όρο οι τιμές των οικοδομικών υλικών το 2015.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο µέσος ∆είκτης του δωδεκαµήνου Ιανουαρίου 2015 – ∆εκεµβρίου 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαµήνου Ιανουαρίου 2014 – ∆εκεµβρίου 2014, παρουσίασε µείωση 2,0%, έναντι µείωσης 2,8%, που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούµενων δωδεκαµήνων.

ΕΛΣΤΑΤ: Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και το πετρέλαιο ρίχνουν τις τιμές στα υλικά [πίνακας] | iefimerida.gr 0

Μείωση 2% σημείωσαν το 2015 μεσοσταθμικά οι τιμές των οικοδομικών υλικών, εξέλιξη, η οποία αποδιδεμετά και τη μείωση κατά 2,4% τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι οι τιμές των υλικών συνεχίζουν να ακολουθούν την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, όσο και στο ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ