Η χιονοθύελλα που θα χτυπήσει τις ΗΠΑ ακυρώνει 4.000 πτήσεις

Η Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζεται για να δεχθεί την πιο σφοδρή μέχρι σήμερα χιονοθύελλα αυτού του χειμώνα, με πάνω από τέσσερις χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται σήμερα και αύριο.

Την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα δρομολογίων σε τραίνα και λεωφορεία αλλάζει συνεχώς με την Amtrack να μεταβάλλει δεκάδες προγραμματισμένες διαδρομές της, ενώ ο Κυβερνήτης της Τζόρτζια κήρυξε σήμερα 21 περιοχές της επικράτειας του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη περιέλθει οι πολιτείες της Πενσιλβανίας, Τενεσί, Μέρυλαντ, Βιρτζίνια, και Βόρειας Καρολίνας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 30 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν δεχθεί προειδοποιήσεις για πιθανές καταστροφές, ενώ περίπου 75 εκατομμύρια βρίσκονται «στον δρόμο» της χιονοθύελλας.
Υπάρχουν φόβοι για έντονα καιρικά φαινόμενα, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητες 100χλμ/ώρα, με εκτεταμένες πλημμύρες και έντονες καταιγίδες. Ήδη έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από το χιόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ΗΠΑ χιονοθύελλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ