Μαστίγιο και καρότο από Ντράγκι στο Νταβός -Τι είπε για μεταρρυθμίσεις και Ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Μαστίγιο και καρότο από Ντράγκι στο Νταβός -Τι είπε για μεταρρυθμίσεις και Ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικό πρόοδο στις μεταρρυθίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι από το Νταβός, πριν από λίγο.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από τον προηγούμενο Ιούνιο», εστιάζοντας σε τρεις τομείς που προκαλούν προβληματισμό όσον αφορά στη χώρα μας: στους δημοσιονομικούς στόχους για την περίοδο 2018-19, στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού (το οποίο χαρακτήρισε «σημείο-κλειδί» και για το είπε όμως ότι πρέπει να υπάρξουν λύσεις προκειμένου να καταστεί βιώσιμο) και στις αλλαγές στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ειδικά για το τελευταίο ο κ. Ντράγκι είπε πως «υπάρχουν ακόμα πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ελληνικές τράπεζες, συνεπώς πρέπει να υπάρξει κάποια πρόοδος με αυτά τα δάνεια για να λυθεί το πρόβλημα».

Οσον αφορά στην αξιολόγηση, ο πρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα. «Οσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόσο το καλύτερο για την ελληνική οικονομία και την επαναφορά της στην κανονικότητα», είπε ο κ. Ντράγκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ