Πώς η μοτσαρέλα βάζει «φωτιά» στις σχέσεις Ιταλίας-Γερμανίας - iefimerida.gr

Πώς η μοτσαρέλα βάζει «φωτιά» στις σχέσεις Ιταλίας-Γερμανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα στα τέσσερα κεφάλια μοτσαρέλα που πωλούνται στην Ιταλία φτιάχνεται όχι από φρέσκο γάλα αλλά από βιομηχανικό πηγμένο γάλα, το οποίο, μάλιστα, εισάγεται.

Την παραδοχή έχει κάνει η ίδια η ένωση παραγωγών της Ιταλίας. Της παραδοχής αυτς, όμως, ακολούθησε η αποκάλυψη ότι η αστυνομία κατάσχεσε 3,5 τόνους πηγμένου γάλατος στη Μουργκία μια περιοχή που βρίσκεται στην Πούλια. Οι αρχές που κατάσχεσαν το πηγμένο γάλα εκφράζουν φόβους ότι το εν λόγω γάλα, παρά το γεγονός ότι ήταν σε κακή κατάσταση, θα χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή μοτσαρέλας.

Το μεγαλύτερο μέρος του πηγμένου γάλακτος που κατασχέθηκε πιστεύεται ότι προέρχεται από τη Γερμανία με την οποία η Ιταλία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε μια... διπλωματική αψιμαχία με τον Ρέντσι να κάνει τη μίνι επανάστασή του προς το Βερολίνο.

Ο Ρομπέρτο Μονκλάβο, επικεφαλής της εθνικής ομάδας γεωργίας Coldiretti, ζήτησε από τους ιθύνοντες να αναλάβουν άμεση δράση προκειμένου να προστατέψουν τη φήμη ενός από τα πιο περιζήτητα τρόφιμα της χώρας.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που συνέβη γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για τη διατήρηση της φήμης του ''made in Italy''. Πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό να αναφέρεται η προέλευση των γαλακτοκομικών προϊόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η υγεία των καταναλωτών» είπε και προειδοποίησε ακόμη ότι η συγκάλυψη της χρήσης εισαγώμενου πηγμένου γάλακτος αντί για κάποιο εγχώριο γάλα, εκτός του ότι οδηγεί στην παραγωγή τυριού δεύτερης κατηγορίας, συμπιέζει τις τιμές που καταβάλλονται στους Ιταλούς αγρότες και αναγκάζει σε κλείσιμο πολλές φάρμες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μοτσαρέλα Γερμανία Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ