Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει έργο της στη Ντάουνινγκ Στριτ. Η ίδια έχει λάβει το βραβείο τέχνης Tέρνερ, το πιο σημαντικό στα εικαστικά στη Βρετανία. Aυτή είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζει κοσμήματα.

Το νέο πρότζεκτ της Τρέισι Εμιν, της πολυσυζητημένης Βρετανίδας εικαστικού με τουρκοκυπριακή καταγωγή, είναι τα χρυσά κοσμήματα με ερωτικά σύμβολα, για τον σχεδιασμό των οποίων συνεργάζεται με τον κοσμηματοποιό Στιβεν Γουέμπερ.

Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το μπρασελέ με το φυλαχτό μικρό φαλλό κάτω αριστερά

Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Τρέισι Εμιν φωτογραφημένη ως Φρίντα Κάλο, από τη Μαίρη Μακάρτνεϊ, τη μακαρίτισα σύζυγο του Πολ Μακάρτνεϊ και μητέρα της σχεδιάστριας μόδας Στέλλα Μακάρτνεϊ

Τα κοσμήματά της είναι από χρυσό 14Κ και 18Κ σκέτα ή με μπριγιάν και αναπαριστούν μοτίβα εμπνευσμένα από τα έργα της – σκίτσα και επιγραφές νέον. Ωστόσο η Τρέισι Εμιν δίχασε τη Βρετανία, όταν το 1999 μετά την πρώτη ατομική (!) της έκθεση στο Λονδίνο έλαβε το πολύ προβεβλημένο βραβείο Τέρνερ για τα ξέστρωτα κρεβάτια της, μετά από άγριο σεξ. (Τα τσαλακωμένα σεντόνια είχαν κηλίδες αίματος και κάτω στο χαλάκι ήταν πεταμένες άδειες συσκευασίες προφυλακτικών.) Επρόκειτο για τις γνωστές εγκαταστάσεις της, που τελικά αποτέλεσαν ορόσημο στη βρετανική σύγχρονη τέχνη.

Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μενταγιόν με το μύνημα «With you I breathe» (Με σένα αναπνέω)

Η εικαστική δουλειά της Τρέισι Εμιν περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, επιγραφές νέον, βίντεο και κέντημα και χαρακτηρίζεται ως ιδιοσυγκρασιακή. Τα έργα της έχουν ερωτικό θέμα και τραβάνε το κοινό σαν μαγνήτης.
Η ίδια θεωρείται από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης βρετανικής τέχνης και το όνομά της φιγουράρει από τα πρώτα στη λίστα με τους Young British Artists (των 80s) μαζί με τον Ντάμιεν Χερστ.

Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Το 2011 μάλιστα, χρίστηκε Καθηγήτρια Σχεδίου στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Η Τρέισι Εμιν και η επίσης Βρετανή εικαστικό Φιόνα Ρέι είναι οι πρώτες δύο γυναίκες καθηγήτριες στην Ακαδημία από τότε που ιδρύθηκε, το 1768.

Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ζει στο Νότιο Λονδίνο, σε παλιό υφαντήριο μεταξιού του 1726.

Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Φυλαχτά με φαλλό για γούρι από την Τρέισι Εμιν [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Η Τρέισι Εμιν με τον κοσμηματοποιό Στίβεν Γουέμπερ

Τα κοσμήματα πωλούνται από χθες αποκλειστικά στο net-a-porter και από τις 10 Φεβρουαρίου θα πωλούνται στα καταστήματα Stephen Webster.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ