Ο Σαμαράς πετά τα βαρίδια της περιόδου Καραμανλή - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς πετά τα βαρίδια της περιόδου Καραμανλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Η εποχή που άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάναμε μετεκλογικά πέθανε". Η φράση ανήκει στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και ειπώθηκε χθες, στη συνεδρίαση των γραμματέων που είναι υπεύθυνοι για την κατάρτιση του προγράμματος της ΝΔ. Πρόκειται, φυσικά, για άλλη μία φράση που δείχνει την πρόθεση του προέδρου της ΝΔ να στήσει ένα διαχωριστικό τοίχο με το "καραμανλικό" παρελθόν του κόμματος. Έτσι ακριβώς, εξάλλου, το έχουν εκλάβει και στο επιτελείο του τέως πρωθυπουργού...Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ΝΔ... πέφτει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στο γυάλινο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού έχουν αποφασίσει πως πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στην ταύτιση της "νέας ΝΔ" με την παλιά, της κυβερνητικής καραμανλικής περιόδου. Μάλιστα, σύμφωνα με τακτικούς συνομιλητές του, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να τραβήξει μια βαθιά διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, ακόμη κι αν χρειάζεται να ρισκάρει ένα νέο εσωκομματικό μέτωπο με τον προκάτοχό του στα ηνία της συντηρητικής παράταξης.

"Δεν απολογούμαστε"

Η φράση ανήκει σε στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και περιγράφει πλήρως τη διάθεσή τους -αλλά και την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- να μην απολογούνται για το παρελθόν του κόμματος, αλλά και για τα πεπραγμένα Καραμανλή στα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι σκέψεις για θέσπιση ηλικιακού ορίου στις βουλευτικές υποψηφιότητες, καθώς, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε όλη η παλιά φρουρά του "καραμανλισμού" θα αναγκαστεί να.. αποστρατευθεί. Δημήτρης Σιούφας, Προκόπης Παυλόπουλος, Σωτήρης Χατζηγάκης και άλλα έμπειρα στελέχη της ΝΔ θα μείνουν εκτός Βουλής και, άρα, εκτός κάδρου. Συν τοις άλλοις, ο κ. Σαμαράς θα καταφέρει, με μία τέτοια διαδικασία "ανανέωσης" να συγκροτήσει μία "δική του" κοινοβουλευτική ομάδα, αφού ως τώρα παραμένει το μόνο κομματικό όργανο που δεν ελέγχει.

Στο επιτελείο του κ. Καραμανλή προφανώς αντιμετωπίζουν με δυσφορία τις διαφαινόμενες προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Παρότι εκτιμάται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δε θα καταφερθεί προσωπικά κατά του προκατόχου του, αν ενταθεί πολύ η κριτική της ΝΔ προς το... παρελθόν της, τότε ο τέως πρωθυπουργός ενδέχεται να μην κρύψει τη δυσφορία του. Άλλωστε,η επιδίωξη για μία αξιοπρεπή υστεροφημία είναι το μόνο που του έχει μείνει. Εκτός, βεβαίως, κι αν έχει και κάτι άλλο στο μυαλό του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ