Μοντέλο ποζάρει με αληθινούς καρχαρίες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μοντέλο ποζάρει με αληθινούς καρχαρίες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωτογράφιση έγινε στα νησιά Φίτζι με σκοπό να συγκεντρωθούν υπογραφές υπέρ της διάσωσης του υπό εξαφάνιση φονικού ψαριού.

Ο φωτογράφος Μπέντζαμιν Βον Γουόν είχε την εξής ιδέα: να πάει στα νησιά Φίτζι, που είναι διάσημα για τις καταδύσεις κοντά στους καρχαρίες και να φωτογραφίσει εκεί κάτω από το νερό ένα μοντέλο με βραδινή τουαλέτα μαζί με τους περαστικούς δολοφονικούς θηρευτές. Στόχος του ήταν να δείξει στον κόσμο ότι άνθρωπος και καρχαρίας μπορούν να συνυπάρξουν.

Μοντέλο ποζάρει με αληθινούς καρχαρίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τελικά κατάφερε να κάνει τη φωτογράφιση, αν και δυσκολεύτηκε πολύ, διότι κανείς στα νησιά Φίτζι δεν αναλάμβανε να κατεβάσει το μοντέλο με μπουκάλες στον βυθό, να το δέσει για να παραμείνει σταθερό μέσα στο νερό και να περιμένει τους καρχαρίες να έρθουν να το... δουν.

Μοντέλο ποζάρει με αληθινούς καρχαρίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Εγιναν όμως όλα αυτά και απ΄ό,τι αποδείχθηκε, οι επικίνδυνοι και φονικοί λευκοί καρχαρίες που ποζάρισαν στις φωτογραφίες δεν απείλησαν στιγμή το μοντέλο. Απλώς το κοίταζαν και μετά έφευγαν. Εννοείται βέβαια πως το μοντέλο ήταν ψύχραιμο και επαγγελματίας δύτης, οπότε δεν έκανε απότομες κινήσεις που θα προκαλούσαν την περιέργεια του ψαριού.

Μοντέλο ποζάρει με αληθινούς καρχαρίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Δείτε live τη φωτογράφιση στο βίντεο

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους καρχαρίες

1. Είναι μεγάλης σημασίας είδος για την καλή υγεία του οικοσυστήματος των ωκεανών. Τρώνε ό,τι αδύναμο, άρρωστο και νεκρό υπάρχει μέσα στο νερό και έτσι διατηρείται η οικολογική ισορροπία και η καθαριότητα των ωκεανών.

2. Κάθε χρόνο ο άνθρωπος σκοτώνει 10 εκατομμύρια καρχαρίες. Κατά μέσο όρο 10 άνθρωποι σκοτώνονται από καρχαρίες σε ετήσια βάση.

Μοντέλο ποζάρει με αληθινούς καρχαρίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

3. Τα πτερύγια του καρχαρία περιέχουν υδράργυρο και δεν έχουν σχεδόν καθόλου θρεπτική αξία. Επίσης το κρέας από τα περισσότερα είδη δεν μπορεί να το μασήσει ο άνθρωπος. Μόνο στην Κίνα τρώγονται κάποια τμήματα του ψαριού, σε ένδειξη στάτους.

4. Ο οικοτουρισμός του καρχαρία αποφέρει σχεδόν 1 δισ. δολάρια τον χρόνο παγκοσμίως και αναμένεται αυτό το ποσό να διπλασιαστεί την επόμενη 20ετία.

5. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 450 είδη καρχαρία στους ωκεανούς. Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Υπογράψτε κι εσείς για την προστασία του καρχαρία εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κήτος Ωκεανός εξαφάνιση δολοφόνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ