Το Βερολίνο οργισμένο με τον Βαρουφάκη για την Κίνα και τις ηχογραφήσεις - iefimerida.gr

Το Βερολίνο οργισμένο με τον Βαρουφάκη για την Κίνα και τις ηχογραφήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως το Βερολίνο έφτασε η δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη στον Σκάι ότι η Γερμανία απαγόρευσε στο Πεκίνο να δανείσει την Ελλάδα, το μοιραίο καλοκαίρι του 2015.

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα επρόκειτο να αγοράσει ελληνικό χρέος, αλλά εμποδίστηκε από το Βερολίνο.

Εξάλλου, ερωτώμενος σχετικά με τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις οποίες συμμετείχε, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βαϊσγκέρμπερ περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν θα σχολιάσω, μιλάει από μόνο του. Οι συνεδριάσεις ήταν εμπιστευτικές και κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα πω περισσότερα».

Θέμα των θεσμών και του συνόλου των υπουργών Οικονομικών και όχι ενός μεμονωμένου εταίρου είναι η αξιολόγηση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ήταν η απάντηση του γερμανού εκπροσώπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ