Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έξαλλος με τα «Οσκαρ των Λευκών» [εικόνες]

Μέχρι στιγμής είναι ο τελευταίος σταρ που μίλησε για την αδικία κατά των Αφροαμερικανών στα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φέτος δεν είναι κανένας μαύρος καλλιτέχνης υποψήφιος για Οσκαρ σε καμία κατηγορία, ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο σκηνοθέτης Σάικ Λι και η ηθοποιός Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ δήλωσαν πως δεν θα παρευρεθούν στην απονομή. Στο πλευρό τους στάθηκαν κι άλλοι Αφροαμερικανοί καλλιτέχνες και πλέον ολοένα περισσότεροι τα βάζουν καθημερινά με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Γουίλ Σμιθ και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του λοιπόν του ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, απάντησε ια το θέμα που ανέκυψε στα Οσκαρ: «Μια δεκαετία πριν η Ακαδημία έκανε πιο σωστά τη δουλειά της. Θυμηθείτε πόσοι σημαντικοί μαύροι καλλιτέχνες ήταν υποψήφιοι – ο Ντον Τσιντλ, ο Μόργκαν Φρίμαν... Σήμερα βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι υποψηφιότητες... Είναι οι ευκαιρίες που δίνονται από το Χόλιγουντ σε μη λευκούς να παίξουν σε ταινίες ποιότητας, οι οποίες έχουν πιθανότητες να μπουν στα Οσκαρ».

Σπάικ Λι

«Θα συμφωνήσω με τους Αφροαμερικανούς – η βιομηχανία του κινηματογράφου θα μπορούσε να τους έχει παίξει καλύτερα. Από την άλλη, υπάρχουν καλές ταινίες με Αφροαμερικανούς φέτος που όμως δεν έπεσαν στο τραπέζι: το Κριντ και το Straight Outta Compton άξιζαν να μπουν στην κούρσα, το Concussion θα μπορούσε να δώσει στον Γουίλ Σμιθ υποψηφιότητα, επίσης ο Ιντρις Ελμπα θα μπορούσε να έχει προταθεί για το Beasts of no Nation. Πέρσι η Αβα Ντιβερνέ έπρεπε να είναι υποψήφια για τη Selma».

Αβα Ντιβερνέ

Ιντρις Ελμπα

«Αλλά πραγματικά θα έπρεπε να να υπάρχουν 30, 40 ταινίες τη σεζόν με Αφροαμερικανούς συντελεστές που να έχουν πιθανότητες να διαγωνιστούν στα βραβεία ποιότητας. Και πρέπει να σας πω ότι με τους Ισπανόφωνους να πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σ΄αυτό λοιπόν. Παλιά ήμασταν καλύτεροι!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ