Φαραντούρη & Νταλάρας τραγουδούν αφιλοκερδώς για τον ΚΥΑΔΑ - Κανένας πολίτης στην Αθήνα χωρίς φαγητό και στήριξη [εικόνες] - iefimerida.gr

Φαραντούρη & Νταλάρας τραγουδούν αφιλοκερδώς για τον ΚΥΑΔΑ - Κανένας πολίτης στην Αθήνα χωρίς φαγητό και στήριξη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγούδια παλιά λαϊκά, επίκαιρα, με δύο αγαπημένες φωνές και έναν κοινό σκοπό. Κανένας πολίτης στην Αθήνα χωρίς φαγητό και στήριξη. Στις 25/01 και 26/01 στο Παλλάς.

Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Κουγιουμτζής, αλλά και μπαλάντες της Μεσογείου, με τη Μαρία Φαρατούρη και τον Γιώργο Νταλάρα, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιανουαρίου στο Παλλάς.

Για πρώτη φορά μαζί σε σκηνή της Αθήνας
Μετρούν πολλά χιλιόμετρα με συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως αυτή είναι η πρώτη τους κοινή εμφάνιση σε κλειστό συναυλιακό χώρο της Αθήνας. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού και θα ερμηνεύσουν το ίδιο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πρόσφατα στην Ευρώπη.

«Αλίμονο αν συνηθίσουμε τις εικόνες των νεκρών»
«Έτυχε στις συναυλίες μας στο εξωτερικό, να φέρνουν ρούχα για πρόσφυγες και άστεγους για την Ελλάδα» είπε η Μαρία Φαραντούρη και κάπως έτσι το πήραν απόφαση με το Γιώργο Νταλάρα να βοηθήσουν τον πληθυσμό που πλήττεται, με τον δικό τους τρόπο.
Δίνουν δυο συναυλίες, χωρίς αμοιβή για τους ίδιους, με τα έσοδα, (εκτός από τα λειτουργικά) για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. «Η ελληνική ποίηση που μιλάει για μετανάστες, ανέχεια και προσφυγιά, χτυπάει καμπανάκι» τονίζει η Μαρία Φαραντούρη και επισημαίνει, «Αλίμονο, δεν πρέπει να συνηθίζουμε τις εικόνες βίας και νεκρών ανθρώπων που δείχνει η τηλεόραση, γιατί γινόμαστε συνένοχοι» .

«Ζωή σαν εκκρεμές»
«Με πονάει και με πικραίνει η καθημερινότητα και συμμετέχω συμβολικά με τον τρόπο μου στο να βοηθήσω συνανθρώπους μου» λέει για τις συναυλίες ο Γιώργος Νταλάρας και χαρακτηρίζει τη ζωή μας, «εκκρεμές». Αργή κίνηση, που μας πάει από τη χαρά και το φως, στο πένθος και τη θλίψη.

Κόμβος αλληλοβοήθειας
Στον πρώτο όροφο του φρουραρχείου απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης, τους τελευταίους μήνες, συντελείται ένα πραγματικό θαύμα. Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας στηρίζει αυτή τη στιγμή 8.500 οικογένειες, γύρω στους 25.000 ανθρώπους.
«Είναι άνθρωποι που έρχονται με ραντεβού, για να πάρουν τα απαραίτητα για την οικογένεια τους, με το κεφάλι χάμω. Όταν το σηκώσουν και μπορούν να κοιτάζουν στα μάτια, θα έχουμε πετύχει το σκοπό μας», είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δυο συναυλιών ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης. Η σημαντικότητα τέτοιων πρωτοβουλιών είναι τεράστια. Ο Δήμος στεγάζει ΜΚΟ γιατρών και ψυχολόγων. Προσφέρει γεύματα σε 5.000 παιδιά, αγαθά και υπηρεσίες. Σκοπός του δήμου με τα επόμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα η ένταξη ανθρώπων στην αγορά εργασίας και φιλοδοξία η βοήθεια σε τοξικοεξαρτημένους.

Η δύο αυτές συναυλίες ανήκουν σε μία σειρά φιλανθρωπικών δράσεων του δήμου της Αθήνας.
Οι ενορχηστρώσεις αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών είναι των Κώστα Γανωσέλλη, Κώστα Κρητσωτάκη και Γιάννη Σαμπροβαλάκη.
Μαζί τους οι Γιώργος Παπαχριστούδης στο πιάνο, ο σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και Κωνσταντίνος Γεδίκης.
Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
Εισιτήρια: 5€, 7€, 10€, 12€ και 15€

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ