CNN: «Ο έλληνας ΥΠΕΞ δεν αρνείται ότι η Ελλάδα τυπώνει δραχμές» - iefimerida.gr

CNN: «Ο έλληνας ΥΠΕΞ δεν αρνείται ότι η Ελλάδα τυπώνει δραχμές»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερωτήματα προκαλεί άρθρο του CNN στο οποίο ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, φέρεται να μην αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα τυπώνει δραχμές.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της δημοσιογράφου Νίνα Ντος Σάντος που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του CNN, με τίτλο «Μπορεί η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη;», η αρθογράφος ανάφερει επί λέξει ότι

«On CNN this week the Greek Foreign Minister did not specifically deny the country was printing drachma at this stage.»

που σημαίνει οτι, «Στο CNN αυτήν την εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η χώρα τυπώνει δραχμές αυτή τη στιγμή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας σε επιστολή του προς την συντάκτρια του CNN ανέφερε τα εξης:

«Αγαπητή κυρία dos Santos,

Σχετικά με το άρθρο σας, θεωρώ την αναφορά σας σε μία από τις συνεντεύξεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών απαράδεκτη παραποίηση, εάν όχι διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Η Ελλάδα δεν «τυπώνει δραχμές» οπουδήποτε στον κόσμο. Η Ελλάδα είναι και θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης. Θα σας παρακαλούσα να αφαιρέσετε το σχετικό σχόλιό σας για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.»




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ