Νομικά κατά των «μπαταχτσήδων» θα στραφεί η ΔΕΗ- Αφήνουν χρέη και πάνε σε άλλες εταιρίες - iefimerida.gr

Νομικά κατά των «μπαταχτσήδων» θα στραφεί η ΔΕΗ- Αφήνουν χρέη και πάνε σε άλλες εταιρίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσφυγές στα δικαστηρία θα διεκδικήσει τη ΔΕΗ τα χρέη που αφήνουν όσοι εκμεταλλεύονται το νομικό κενό που υπάρχει, αφήνουν χρέη ενώ μπορούν να πληρώσουν και αλλάζουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. Τη σχετική επισήμανση έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Γ. Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ο προέδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είπε ότι η Επιχείρηση έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη διακοπή περίπου 100.000 συνδέσεων για οφειλές που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ και βρίσκονται σε καθυστέρηση για περισσότερο από οκτώ μήνες. «Υπάρχει δυστυχώς η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει και πάροχο ανεξάρτητα αν έχει εξοφλήσει το λογαριασμό του στον προηγούμενο. Εμείς έχουμε ζητήσει από την πολιτεία να μην έχει το δικαίωμα κάποιος να αλλάξει πάροχο εφόσον χρωστά στον προηγούμενο», είπε.

Τόνισε ακόμη ότι περίπου 5,5 εκατ. πελάτες, στο σύνολο των 7,5 εκατ., είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ. «Αυτά τα χρήματα πρέπει να διεκδικηθούν και ετοιμάζει (διεκδικήσεις) η ΔΕΗ μέσα από δικαστικές διαδικασίες» ξεκαθάρισε ο κ. Αδαμίδης, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΗ κανονικά θα έπρεπε να δεσμεύει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΗ για επιβράβευση των καλοπληρωτών καταναλωτών που εξοφλούν το λογαριασμό στην ώρα του, είπε ότι με την επιστροφή του συνόλου των παγίων τους μπορεί να κερδίσουν μέχρι και 40 ευρώ και χαρακτήρισε την κίνηση ως "επιθετική πολιτική" απέναντι στους ανταγωνιστές ιδιώτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ οφειλές Αδαμίδης ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ