Αιχμές Πικραμμένου: Αν δεν είμαστε εμείς καθαροί σαν κρατική εξουσία, δεν μπορεί να κουνάμε το δάχτυλό μας - iefimerida.gr

Αιχμές Πικραμμένου: Αν δεν είμαστε εμείς καθαροί σαν κρατική εξουσία, δεν μπορεί να κουνάμε το δάχτυλό μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αιχμές κατά της πολιτικής εξουσίας, καταφέρθηκε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Με αφορμή την επίμαχη ρύθμιση που επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λ.π.), που έχει ξεσηκώσει τον Δικηγορικό Σύλλογο, ο κ. Πικραμμένος επεσήμανε ότι θεσπίστηκε «για λόγους πολιτικούς και επικοινωνιακούς, ενώ εξυπηρετεί συγκεκριμένες καταστάσεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε με νόημα: «Εάν δεν είμαστε εμείς καθαροί σαν κρατική εξουσία δεν μπορεί να κουνάμε το δάκτυλο μας, αλλά και όταν υπάρχει το άρθρο 19 παράγραφος 3 του Συντάγματος, εκεί τελειώνει η κουβέντα». Επίσης, ανέφερε ότι η ρύθμιση αυτή θεσμοθετήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει η Πολιτεία τα αναγκαία μέτρα και χωρίς αυτά να έχουν ευδοκιμήσει, χωρίς να υπάρχει προσωπικό να διενεργήσει φορολογικούς ελέγχους και όταν οι γενικοί γραμματείς εσόδων αλλάζουν ο ένας μετά τον άλλο.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, με την συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, η διάταξη χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματική και απαράδεκτη.

Στην συζήτηση με θέμα «τις αποδεικτικές απαγορεύσεις στην ποινική δίκη και κράτος δικαίου», την οποία διηύθυνε ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ, παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο τέως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο τέως αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Μαρκής, ο εισαγγελέας και τέως πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής, οι πρόεδροι των επιστημονικών Ενώσεων που συμμετείχαν στην συζήτηση, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Ιωάννης Γιαννίδης, καθηγητές Πανεπιστημίων, εισαγγελείς, δικαστές και δικηγόροι.

Όπως είναι γνωστό το άρθρο του Συντάγματος αναφέρει πως «απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού και των άρθρων 9 και 9Α» (Σ.σ.: τα τελευταία άρθρα αφορούν την προστασία της κατοικίας, της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κ.λπ.)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ