Τα σκίτσα του Μάικλ Τζάκσον -Πορτρέτα του JFK, της Μέριλιν Μονρόε και του Ομπάμα [εικόνες]

Ενας πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ αποφάσισε να πουλήσει τη συλλογή του από σκίτσα του Μάικλ Τζάκσον, προκειμένου να συγκεντρώσει πόρους για το κέντρο αποτοξίνωσης το οποίο δημιούργησε στην Φλόριντα.

Ο Τζόσεφ ΜακΜπράτνεϊ είναι γιος του Ιρλανδοαμερικανού μαφιόζου Τζέιμς ΜακΜπράτνεϊ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη μαφία της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του '70. Ο ίδιος δηλώνει ότι είχε αποκτήσει περισσότερα από 100 σκίτσα του τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 2009.

Κατά καιρούς του είχαν προτείνει σημαντικά χρηματικά ποσά για αυτά τα έργα τέχνης, αλλά εκείνος περίμενε μέχρι τώρα, ώστε να πουλήσει τα έργα ως συλλογή. Πρόκειται για πορτρέτα γνωστών προσωπικοτήτων, όπως η λαίδη Νταϊάνα, ο Τζον Κένεντι, οι Beatles και η Μέριλιν Μονρόε, από μολύβι και κάρβουνο μεταξύ άλλων υλικών. Η γνησιότητά τους έχει πιστοποιηθεί και η αξία τους εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

«Μπορούσα να τα έχω πουλήσει πριν χρόνια, αλλά τότε δεν ήταν αρκετά για να σώσουν τον κόσμο και τα παιδιά. Τώρα πρόκειται για συλλογή», είπε ο ΜακΜπράτνεϊ μιλώντας στην Telegraph. Ο ίδιος παραδέχεται πως δεν γνώριζε αυτό το ταλέντο του Μάικλ Τζάκσον, αλλά όταν το ανακάλυψε άρχισε να αγοράζει ένα- ένα τα έργα. «Από ότι καταλαβαίνω, μεταξύ των εμφανίσεών του δεν μπορούσε να βγει έξω να ψωνίσει ή να κάνει βόλτες σαν φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε απλά σκίτσαρε για να περάσει η ώρα του. Εκανε σκίτσα από φωτογραφίες και έχει φτιάξει πορτρέτα του Μπαράκ Ομπάμα, του Τζέιμς Ντιν και πολλών άλλων, όπως και πολλά πορτρέτα του εαυτού του», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάικλ Τζάκσον σκίτσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ