ΝΔ: Ζούμε έφοδο κατάληψης του κράτους -Παντού «σύντροφοι» και συγγενείς - iefimerida.gr

ΝΔ: Ζούμε έφοδο κατάληψης του κράτους -Παντού «σύντροφοι» και συγγενείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες πριν από το τετ α τετ που θα έχουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς συγγενών και στελεχών του στο Δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «έφοδο κατάληψης του κράτους».

«Την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας», τόνισε σε δήλωσή του και προσέθεσε: «Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία».

«Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως και το Ποτάμι αλλά και η ΔΗΜΑΡ έστρεψαν τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης για τους «οικογενειακούς» διορισμούς.

Μαξίμου: Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό
Μία ώρα περίπου πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη ήρθε και η απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργό. Στην ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά σε αντεπίθεση και κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσπάθησε να επιβάλλει τους κολλητούς της ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο
Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;
Όσο για τους κλαυθμούς «για τις δουλειές που χάνονται» ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία.
Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους.
Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους.
Λίγη αιδώς δεν βλάπτει.

Το Ποτάμι: Και νέος διορισμός ημετέρων από την κυβέρνηση
«Σε καθημερινή βάση γίνεται γνωστή και μία νέα οικογένεια της οποίας τα μέλη διορίστηκαν στο Δημόσιο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Οπως αναφέρει, «πιστός στην εντολή του "διορίστε, διορίστε, διορίστε", ο κ.Τσίπρας έβαλε και την υπογραφή του στον διορισμό του αδελφού του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Διορίστηκαν επίσης η μητέρα τους και η φίλη του.
Τελικά έχει δίκιο ο Αρκάς: Ο επόμενος διαγωνισμός για προσλήψεις θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο»!

Θεοχαρόπουλος: Λυπηρό φαινόμενο οι κομματικοί διορισμοί
Για «στήσιμο ενός κομματικού κράτους» και «λυπηρή τακτική για την Αριστερά» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ανακοίνωσή του σχετικά με διορισμούς της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πραγματικά λυπηρή αυτή η τακτική για την αριστερά, τους διαχρονικούς αγώνες για μία δίκαιη κοινωνία και τον προοδευτικό κόσμο. Δεν τιμά την χώρα μας να μας ζητάει ο οποιοσδήποτε εταίρος να υπάρχει αξιοκρατία και όχι κομματοκρατία. Είναι ντροπή», αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει ότι οι νέες και νέοι που βρίσκονται στην ανεργία, όπως και όσοι τα έχουν καταφέρει με πολύ κόπο στην ζωή τους, έχουν κάθε δίκιο να νιώθουν απογοήτευση.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι μια νέα προοδευτική προοπτική είναι άμεσα αναγκαία. Και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας τον Ιανουάριο του 2015, λίγες μέρες πριν αναλάβει την εξουσία, δήλωνε "ερχόμαστε για να εμπιστευθούμε τη δημόσια διοίκηση, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκουν". Ο ορισμός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Κρίμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ