Μπακογιάννη: Καθυστερούν τον ΓΓΔΕ για να διορίσουν «δικούς τους» γενικούς διευθυντές στο ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: Καθυστερούν τον ΓΓΔΕ για να διορίσουν «δικούς τους» γενικούς διευθυντές στο ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, οι οποίες στοχεύουν στην αντικατάσταση γενικών διευθυντών στο ΥΠΟΙΚ με ανθρώπους που πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. αποδίδει η Ντόρα Μπακογιάννη την καθυστέρηση πλήρωσης της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Σε ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο συνδέει άμεσα την καθύστερηση δημοσίευσης στο ΦΕΚ της απόφασης για το νέο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με τις αντικαταστάσεις των γενικών διευθυντών στο ΥΠΟΙΚ.

Η ερώτηση

Η απουσία Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δυσχεραίνει τη λειτουργία των υπηρεσιών είσπραξης φόρων και των μηχανισμών πάταξης της φοροδιαφυγής. Από τις 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό του κ. Γεωργίου Πιτσιλή.

Έκτοτε, εκκρεμεί η δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να παραμένει ακέφαλη η πλέον νευραλγική θέση του δημόσιου τομέα. Οι λόγοι της καθυστέρησης είναι άγνωστοι.

Προφανώς, πάντως, ένας από αυτούς είναι για να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης των Γενικών Διευθυντών, χωρίς την παρουσία νέου Γενικού Γραμματέα.

Τη διαδικασία αυτή ξεκίνησε ξαφνικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπάκας (ο οποίος συνταξιοδοτείται στο άμεσο προσεχές διάστημα) γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Την παρούσα χρονική στιγμή, η επιλογή νέων διευθυντών συνιστά μεθοδευμένη κίνηση με στόχο την επιλογή προσώπων που πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων;
  • Η σπουδή να αντικατασταθούν άρον-άρον οι Γενικοί Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας προάγει την αξιοκρατία; Είναι συμβατή προς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού περί ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης;
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ