«Όχι» στην αύξηση των εισφορών από Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο - iefimerida.gr

«Όχι» στην αύξηση των εισφορών από Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην αύξηση των εισφορών τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες εξέφρασαν στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο οι πρόεδροι του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Υποστήριξαν ότι θα πολλαπλασιαστούν τα λούκετα στην αγορά ενώ είναι αδύνατο το ασφαλιστικό να γίνει αποδεκτό απ΄τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν συνολικά στο κράτος, το 80% των εισοδημάτων τους.

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Π. Ραβάνης και του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, με τον υπουργό Εργασίας, ανέφεραν ότι η επιβολή ασφαλιστικών εισφορών ίση με το 20% του εισοδήματος μικρών και πολύ μικρών επιχειρηματιών, θα πολλαπλασιάσει τα λουκέτα. Παράλληλα, επισήμαναν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η υιοθέτηση χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, για τρία έως και πέντε χρόνια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι για ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα από 30.000 έως 50.000 ευρώ θα προχωρήσει στην επιβολή ανώτατου πλαφόν καταβολής εισφορών, με στόχο η ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση να μην είναι υπέρογκη.

Ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος, ανέφερε ότι οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες, για μια τριετία, θα εντάσσονται σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία σε σχέση με τους μισθωτούς, όπως θα ισχύσει και για τους αγρότες, όπου το 20% υπολογίζεται επί των 486 ευρώ μηνιαίου εισοδήματος, έναντι 568 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης η πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά μια μονάδα με την οποία διαφωνούν τα δυο Επιμελητήρια, τα ποσοστά αναπλήρωσης που είναι ιδιαίτερα χαμηλά για τους μικρομεσαίους που απασχολούνται στην πλειοψηφία τους για περισσότερα από 40 χρόνια, η διατήρηση του ύψους των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα, αλλά και η υψηλή φορολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ