Η πρώτη φωτογραφία του Ελ Τσάπο από την φυλακή -Ποια μέτρα έχουν πάρει οι αρχές [εικόνα] - iefimerida.gr

Η πρώτη φωτογραφία του Ελ Τσάπο από την φυλακή -Ποια μέτρα έχουν πάρει οι αρχές [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη φωτογραφία του Μεξικανού βαρώνου ναρκωτικών Χοακίν «Τσάπο» Γκουζμάν μέσα από το κελί του στην φυλακή Altiplano ισχυρίζεται ότι έδωσε στη δημοσιότητα ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της χώρας.

Ο Κάρλος Λορέτ ντε Μόλα τουίταρε την φωτογραφία γράφοντας: «Η εικόνα του Τσάπο πίσω από τα σίδερα (της φυλακής)». Σε αυτή φαίνεται ένας άντρας με γυρισμένη την πλάτη στον φακό να στέκεται όρθιος μέσα σε ένα κελί. Δίπλα του, ένα κρεβάτι ξέστρωτο.

Η πρώτη φωτογραφία του Ελ Τσάπο από την φυλακή -Ποια μέτρα έχουν πάρει οι αρχές [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Όπως αναφέρει η Telegraph, o Μεξικανός δημοσιογράφος την Κυριακή το βράδυ κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής, έφερε στο φως μία σειρά από μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές προκειμένου να αποτρέψουν μία ακόμα πιθανή απόδραση του Ελ Τσάπο.

Αν και ο βαρώνος των ναρκωτικών κρατείται σε κελί παρόμοιο με αυτό που απέδρασε όλα τα κατάλληλα μέτρα. Τα 5 πρώτα βράδια μετακινήθηκε 7 φορές, ενώ σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα για να εντοπίζουν την μυρωδιά του κάνουν συνεχώς περιπολίες στα κελιά και τα γύρω κτίρια. Οι κάμερες πολλαπλασιάστηκαν και πλέον δεν υπάρχει κανένα «τυφλό» σημείο, ενώ το κελί του Ελ Τσάπο έχει ενισχυθεί στο πάτωμα με τρία επίπεδα μετάλλου.

Επιπλέον, όλα εκείνα τα εργαλεία που είχαν απενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια της απόδρασής του, όπως ανιχνευτές κίνησης στους τοίχους ή το έδαφος, έχουν επαναεγκατασταθεί με νέες βελτιωμένες λειτουργίες.

Τέλος, οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και για όσους μπαίνουν ή βγαίνουν από την φυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ Τσάπο φωτογραφία φυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ