Τράπεζα Πειραιώς: Για πρώτη φορά ελληνική τράπεζα επιλέγει διευθύνοντα σύμβολο με διεθνή διαγωνισμό - iefimerida.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Για πρώτη φορά ελληνική τράπεζα επιλέγει διευθύνοντα σύμβολο με διεθνή διαγωνισμό

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια περίοδο που η διαφάνεια και η εξειδίκευση αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα στη διεθνή τραπεζική, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, πως θα συνεργαστεί με την Egon Zehnder, κορυφαία εταιρία αναζήτησης ηγετικών στελεχών, για την πλήρωση ηγετικής θέσης στη διοίκηση.

Η εταιρία θα αναζητήσει τον καταλληλότερο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (μετά και την παραίτηση στις 15 Ιανουρίου 2015 του Άνθιμου Θωμόπουλου), μέσα από μια μεγάλη δεξαμενή διεθνών στελεχών με μακρά πείρα και επιτυχημένη διαδρομή στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η Ελβετική πολυεθνική Egon Zehnder, με ιστορία που υπερβαίνει το μισό αιώνα και μια παρουσία που εκτείνεται σε 41 χώρες με 68 γραφεία, διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και στενές επαφές με τα κορυφαία διοικητικά ταλέντα χρηματοοικονομικών οργανισμών του πλανήτη. Με αυτή την κίνηση η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει πρωτοβουλία που αναβαθμίζει περεταίρω το διοικητικό της προφίλ και λειτουργεί ανταγωνιστικά ως η κορυφαία ελληνική τράπεζα στο διεθνές τοπίο, ικανοποιώντας παράλληλα πλήρως τις προϋποθέσεις που θέτει ως ρυθμιστική αρχή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς θα ορίσει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου μέλος του ως Εντεταλμένο Σύμβουλο που θα είναι ταυτόχρονα και επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ