Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Οι διορισμοί θέτουν σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Οι διορισμοί θέτουν σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κίνδυνο θέτει ακόμα και το μέλλον του προγράμματος η πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και οι διορισμοί στο δημόσιο, σύμφωνα με όσα λένε ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Σε συνέτευξή του αμέσως μετά το πρόσφατο eurogroup, ο επικεφαλής Γερούν Ντάισεμπλουμ, σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι η “πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στην Καθημερινή, έφερνε ως παράδειγμα κομματικοποίησης του δημοσίου τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας ότι "60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν»,

«Ανησυχώ ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει μία αρνητική επιρροή στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο», έλεγε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγούσε άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος στην Καθημερινή, οι θεσμοί μπορούν να παρέμβουν περισσότερο στους διορισμούς στον τραπεζικό τομέα στον οποίο έχουν επενδυθεί ευρωπαϊκά χρήματα με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι το ίδιο εύκολα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. «Ομως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στην συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ