Εκλεψαν πίνακα από την Πινακοθήκη Λάρισας [εικόνα] - iefimerida.gr

Εκλεψαν πίνακα από την Πινακοθήκη Λάρισας [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φτερά» έκανε πίνακας του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι Κατσίγρα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια ξενάγησης σε χώρο όπου φιλοξενούνται έργα του ζωγράφου. Το έργο που εκλάπη έχει τίτλο «Γυναίκες στην Αυλή» και είναι διαστάσεων 21 επι 16 εκατοστά.

Εκλεψαν πίνακα από την Πινακοθήκη Λάρισας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο πίνακας έως και την Παρασκευή βρισκόταν στη θέση του, ενώ το Σάββατο στους χώρους της Πινακοθήκης πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Παρότι η Πινακοθήκη διαθέτει κάμερες ασφαλείας και φύλακα σε 24ωρη βάση, αλλά και περιμετρικό συναγερμό, η αφαίρεση του πίνακα δεν έγινε αντιληπτή παρά μόνον χθες στη διάρκεια της ξενάγησης.

Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση εξετάζοντας και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Για απολύτως καταδικαστέα ενέργεια έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Απόστολος Καλογιάννης και πρόσθεσε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου το έργο να επιστρέψει στη θέση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πίνακας Πινακοθήκη Λάρισα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ