Τάρτα μήλου με ουίσκι Ιρλανδίας

Κλασική ιρλανδέζικη συνταγή, για το χειμώνα. Καλό ουίσκι, καλά μήλα και καλή ζύμη, δεν έχει άλλα μυστικά! Είναι πολύ εύκολη.

Υλικά

  • Ζύμη χωριάτικη, βαριά
  • 3 ωραία μήλα τύπου  Granny Smith
  • 100 γραμμάρια ξανθιά ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκους αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας ουίσκι
  • 2 κουταλιές αμυγδαλόψιχα
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ταψάκι αλευρωμένο ή βουτυρωμένο ή με χαρτί
  • Απλώστε πάνω στη ζύμη την αμυγδαλόψιχα
  • Αναψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες σχετικά λεπτές
  • Απλώστε τις φέτες στο ταψάκι
  • Ρίξτε παντού τη μισή ξανθιά ζάχαρη
  • Σε ένα κατσαρολάκι (ή στα μικροκύματα) ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ξανθιά ζάχαρη
  • Χτυπήστε καλά, πρέπει να γίνει ένα αφράτο μείγμα
  • Προσθέστε το ουίσκι
  • Ανακατέψτε απαλά
  • Προσθέστε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψάκι
  • Μπορείτε να ψήσετε την τάρτα «γυμνή» για 35 λεπτά
  • Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο φύλλο ζύμης από πάνω
  • Μπορείτε να κόψετε την από πάνω ζύμη σε λωρίδες, όπως η πάστα φλόρα
  • Οταν κρυώσει η τάρτα, στολίστε την με ζάχαρη άχνη
  • (Προαιρετικά) της ταιριάζει πάρα πολύ η κανέλα

Η «γυμνή» τάρτα δεν είναι κακή, τρώμε και λιγότερο αλεύρι:

Στην Ιρλανδία η τάρτα μήλου με ουίσκι είναι must. Την διαφημίζουν μαζί με το αντίστοιχο ουίσκι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα μήλου ουίσκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ