Μπαν Κι Μουν: Μεγάλο βήμα η εφαρμογή της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν - iefimerida.gr

Μπαν Κι Μουν: Μεγάλο βήμα η εφαρμογή της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ένα μεγάλο βήμα, το οποίο αντανακλά την προσπάθεια που επιτεύχθηκε με καλή πίστη από όλες τις πλευρές, ώστε να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις, χαρακτήρισε ο Μπαν Κι Μουν την εφαρμογή της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Το Σάββατο, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, αρμόδια να ελέγχει τη δραστηριότητα του Ιράν στον πυρηνικό τομέα, έδωσε το «πράσινο φως» για την εφαρμογή της συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι η Τεχεράνη τήρησε τις δεσμεύσεις της για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα η επιτυχία της συμφωνίας αυτής να συντελέσει σε μια καλύτερη περιφερειακή και διεθνή συνεργασία υπέρ της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και πέρα από αυτήν.

Μετά από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας, άρθηκαν οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ΟΗΕ, με τον Μπαν Κι Μουν να δηλώνει αισιόδοξος και για αυτό το βήμα.

Γαλλία: Θα παρακολουθούμε στενά

Ο Λοράν Φαμπιούς από την άλλη, καλωσόρισε την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα παρακολουθεί στενά για να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των όρων της.

«Τηρώντας μια σταθερά εποικοδομητική στάση, η κυβέρνηση της Γαλλίας συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάληξη της συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των όρων της συμφωνίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρηνικά Ιράν Μπαν Κι Μουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ