Σφαγή σε πόλη της Συρίας -Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν δεκάδες αμάχους - iefimerida.gr

Σφαγή σε πόλη της Συρίας -Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν δεκάδες αμάχους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιματοκύλισμα φρικτών διαστάσεων προκάλεσε το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη της ανατολικής Συρίας Ντέιρ αλ-Ζορ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 85 αμάχων και 50 στρατιωτών.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, Sana, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής αναφέρει ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 300 πολίτες σε αυτό το μακελειό. Αν επιβεβαιωθεί θα είναι ένας από τους τραγικότερους απολογισμούς μίας ημέρα, στον σχεδόν πενταετή πόλεμο της Συρίας.

Το μακελειό στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ έγινε ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονταν το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 τζιχαντιστές και ταυτόχρονα οι αεροπορικές επιδρομές έπλητταν τη Ράκα, το προπύργιο του ISIS. Το Συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχει έδρα στη Βρετανία, ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε ως τη βόρεια άκρη της Ντέιρ αλ-Ζορ και κατέλαβε το βόρειο προάστιο αλ-Μπαγκαλίγιε.

Αρχικά ανέφερε ότι 35 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την πολυμέτωπη επίθεση, η οποία περιελάμβανε και βομβιστές αυτοκτονίας. Ομως, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο τραγικός απολογισμός μεγάλωνε, με την οργάνωση να μιλά για νεκρούς αμάχους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους σε εκτελέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι τρομοκράτες του ISIS έκαναν σφαγή στο αλ-Μπαγκαλίγιε, αφαιρώντας τη ζωή περίπου 300 πολιτών, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες παιδιά και ηλικιωμένοι», μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

O Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ έκανε λόγο για 280 νεκρούς. «Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια... χθες το βράδυ και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε.

Η επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ συνδέει τη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, με περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση στο Ιράκ.

Οι περιοχές της πόλης που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης πολιορκούνται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους περισσότερο από έναν χρόνο και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι εκεί ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιρ αλ-Ζορ Συρία ισλαμικό κράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ