«Σφάζονται» κυβέρνηση και ΝΔ για το Ασφαλιστικό -Καρφιά και ευθείες βολές - iefimerida.gr

«Σφάζονται» κυβέρνηση και ΝΔ για το Ασφαλιστικό -Καρφιά και ευθείες βολές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή το Ασφαλιστικό.

Αφορμή αποτέλεσε μια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το Ασφαλιστικό, η οποία ανέφερε: «Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας».

Και συνέχιζε αναφέροντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε. Η διαχείριση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ. Αυτά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών».

«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας» τόνιζε η ΝΔ και ανέφερε πως «η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής».

«Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό», κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η απάντηση Μαξίμου

Η κυβέρνηση απάντησε άμεσα στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της νέας ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου: «Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός».

Ανταπάντηση από ΝΔ

«Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο ψέμα και λάσπη» απάντησε η ΝΔ στα ανωτέρω σχόλια κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Αντιλαμβανόμαστε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που δίνουν σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία ενόχλησαν πολλούς και φόβισαν ακόμη περισσότερους. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο ψέμα και λάσπη. Συνιστούμε μέτρο στους συκοφάντες του Μεγάρου Μαξίμου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κουμουτσάκος: Τόσος και τέτοιος φθηνός πανικός με μία μόνο δημοσκόπηση;

Με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή του για το Ασφαλιστικό κάνοντας λόγο για «φθηνό πανικό».

«Σφάζονται» κυβέρνηση και ΝΔ για το Ασφαλιστικό -Καρφιά και ευθείες βολές | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαξίμου ΝΔ πυρά ασφαλιστικό SIEMENS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ