9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] - iefimerida.gr

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ΙΚΕΑ υπάρχουν κομμάτια αγαπημένα. Κλασικά. Από αυτά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Οπως για παράδειγμα οι λευκές κουρτίνες. Αραχνοΰφαντες, από πιο πυκνά υφάσμτα, τούλι, δαντέλα, λινές, βαμβακερές, από ότι γενικά ύφασμα μπορεί να σκεφτεί κανείς. Και αν σε αυτές τις κουρτίνες έβαζες την προσωπική σου πινελιά; Είναι σίγουρο ότι θα τις λάτρευες ακόμη περισσότερο!

Παρακάτω παρουσιάζονται 8+1 τρόποι για το πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τις αγαπημένες λευκές κουρτίνες του ΙΚΕΑ. Εύκολα και οικονομικά.

  • Παίξτε με τα πομ πομ 

Αλλάζουν την υφή της κουρτίνας, βάζουν χρώμα τόσο όσο στο δωμάτιο και δίνουν ένα πιο παιχνιδιάρικο στιλ. Και είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν.

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 0
  • Κάντε μπλε γραμμές 

Τέλεια ιδέα για εξοχικά σπίτια σε νησιά, παραθαλάσσιες περιοχές γενικά. Και επίσης, εύκολος τρόπος για να μεταμορφώσεις μια κουρτίνα. Φυσικά και θα μπορούσε αντί για μπλε χρώμα να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο. Αλλά το μπλε τη μετατρέπει αυτομάτως σε... ναυτική. Δίνει ένα στιλ ιδιαίτερο.

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 1
  • Βάλτε χρωματιστές κορδέλες 

Οταν κανείς σκέφτεται ένα παιδικό, κοριτσίστικο δωμάτιο, ο νους του αυτομάτως πάει στο ροζ και στο πορτοκαλί. Πάρτε μια κουρτίνα από το ΙΚΕΑ λευκή με ροζ, όπως αυτή η παρακάτω με τις ροζ βούλες και βάλτε τη δική σας πορτοκαλί πινελιά για να την κάνετε ακόμη πιο παιχνιδάρικη. Εκτός από πομ πομ βάλτε τις και κορδέλες για να την κρεμάσετε. Πάρτε χρωματιστές κορδέλες κόψτε τις σε ίδια κομμάτια, των 30 με 40 πόντων, «χωρίστε» την κουρτίνα σε κομμάτια, με ένα μολυβάκι σημειώστε πάνω που θέλετε να βάλετε τις κορδέλες και αρχίστε το ράψιμο. Διπλώστε στα δύο τις κορδέλες, ράψτε τις από τη μέσα (ανάποδη) μεριά της κουρτίνας και στη συνέχεια κόψτε την ακριβώς στη μέση έτσι ώστε να μπορέσετε να δέσετε μεταξύ τους τα κορδελάκια φτιάχνοντας φιόγκους. Ετσι η κουρτίνα σας θα είναι ακόμη πιο θεαματική και παιχνιδιάρικη.

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
  • Κάντε στένσιλ!

Χρησιμοποιείστε ένα έτοιμο χαρτί στένσιλ, ή φτιάξτε μόνη σας με ένα πιο εύκαμπτο χαρτόνι, απλώστε το πάνω στην κουρτίνα, διαλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει στο χώρο σας, πάρτε ένα ρολό και αρχίστε το μπογιάτισμα!

Μπορείτε να επαναλάβετε το μοτίβο όσο συχνά θέλετε στην επιφάνεια της κουρτίνας. Και μόνο μια φορά να το φτιάξετε της δίνετε, πάντως, χαρακτήρα. Τον προσωπικό σας χαρακτήρα.

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 3
  • Δώστε λάμψη!

Χρησιμοποιείστε μια από τις χρωματιστές κουρτίνες του ΙΚΕΑ αυτή τη φορά. Προτιμήστε ένα χρώμα κλασικό, όπως το γκρι. Πάρτε ένα χρυσό ή ασημί στυλό, ή αν προτιμάτε άλλο χρώμα. Απαραίτητο, να έχει γκλίτερ. Στο κάτω μέρος κατά προτίμηση κάντε ένα απλό επαναλαμβανόμενο μοτίβο, όπως αυτό της φωτογραφίας. Δεν χρειάζεται να είναι έντονο και περίπλοκο. Το γκλίτερ από μόνο του είναι «βαρύ». Το μόνο που θέλετε είναι να δώσετε λίγη παραπάνω λάμψη στην κουρτίνα και στο χώρο.

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 4
  • Γκρί, το χρώμα της χρονιάς και φέτος! 

Το γκρι, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το νέο λευκό. Αν έχετε λευκούς τοίχους είναι ωραίο να επιλέξετε μια γκρι κουρτίνα. Μην διαλέξετε, όμως, μια μονόχρωμη. Δημιουργείστε μόνη σας μια λίγο πιο παιχνιδάρικη. Είναι πανεύκολο! Οπως και στη ναυτική πάρτε χρώμα και κάντε ρίγες. Οχι, όμως, λεπτές, αλλά χοντρές. Τόσο χοντρές, που να καταλήγουν να φαίνονται ως... ρίγες τα λευκά κομμάτια της κουρτίνας που θα μείνουν άβαφα. Ταιριάζει και σε δωμάτια με τοίχους σε γκρι ανοιχτή απόχρωση.

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 5
  • Κάντε σούρες, βάλτε τρέσες!

Η τάση τα τελευταία χρόνια, η αλήθεια είναι, θέλει τις κουρτίνες απλές λιτές και απέριττες. Χωρίς φιοριτούρες. Αν, όμως, ο χώρο σας το... αντέχει, είναι δηλαδή λιτός και «σηκώνει» μια κουρτίνα λίγο πιο «φορτωμένη», τότε τολμήστε να τις κάνετε και σούρες και να βάλετε και εντυπωσιακούς κρίκους για να την κρεμάσετε και αν έχετε όρεξη να της περάσετε και μια εντυπωσιακή τρέσα στην άκρη. Θα είναι σαν να έχει αλλάξει όλο το δωμάτιο!

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 6
  • Βάλτε φούντες!

Κλασικό διακοσμητικό κουρτίνας. Αλλά εδώ δεν τις χρησιμοποιούμε στις πιάστρες, αλλά στα τελειώματα. Διαλέξτε μια όμορφη τρέσα με φουντάκια βάλτε τις μόνη σας, με μια ταινία-κόλλα και δώστε ένα πιο vintage τόνο στο δωμάτιό σας!

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 7
  • Κάντε την κουνουπιέρα!

Στο ΙΚΕΑ υπάρχουν κάποιες κουρτίνες αρκετά λεπτές, σχεδόν διάφανες. Αέρινες. Κρεμάστε τις στα παράθυρα, αλλά πάρτε ένα ζευγάρι ακόμη για να φτιάξετε κουνουπιέρα! Αν το κάνετε στο δωμάτιο της μικρής θα το λατρέψει!

9 τρόποι για να κάνετε τις απλές, λευκές κουρτίνες να μοιάζουν ακόμη πιο στιλάτες! [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κουρτίνες διακόσμηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ