Μέρκελ: «Για μας μετράνε οι πράξεις... και πράξεις δεν διακρίνω» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Για μας μετράνε οι πράξεις... και πράξεις δεν διακρίνω»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσπιστη παραμένει η Γερμανία απέναντι στις χτεσινές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο περιθώριο του G20 δεν έδειξε να πείθεται από τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά και ζήτησε... πράξεις. Στην ίδια γραμμή και ο Σόιμπλε που κάλεσε την Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει το ευρώ ή όχι.

«Για μας μετράνε οι πράξεις...και πράξεις δεν διακρίνω», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος. «Είναι σημαντικό να πει και η Ελλάδα το "ναι" στις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής» τόνισε και επανέλαβε ότι εξακολουθεί ισχύει αυτό που είπε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, δηλαδή ότι για να πάρει η Ελλάδα την 6η δόση θα πρέπει να αποδεχτεί τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου καθώς και τους όρους που τη συνοδεύουν.

Σόιμπλε: «Αποφασίστε αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ ή όχι»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος ζήτησε σαφή απόφαση από την Ελλάδα για το αν θέλει ή όχι να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει τώρα μια συνεπή απόφαση αν θα μείνει στην ευρωζώνη με τους όρους που έθεσε η πρόσφατη σύνοδος κορυφής. Εάν αυτή η απόφαση ληφθεί με εκλογές ή με δημοψήφισμα είναι υπόθεση του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θέλει να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα αλλά θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ