«Χτεσινά τσουλιά στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό!» - iefimerida.gr

«Χτεσινά τσουλιά στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό!»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιχειρηματολογία περί συμφερόντων που ρίχνουν κυβερνήσεις έναντι τιμήματος με «πιόνια» βουλευτές ανασύρουν και πάλι από το συρτάρι τα στελέχη πέριξ τον Γιώργο Παπανδρέου ενόψει την κρίσιμης ψηφοφορίας της Παρασκευής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κορυφαίος υπουργός, αφήνοντας δηλητηριώδη υπονοούμενα για την περίπτωση που κάποιοι βουλευτές καταψηφίσουν, έλεγε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή χαρακτηριστικά: «Μόνο αν έχουν υπογράψει συμβόλαια θα ρίξουν τον Παπανδρέου».

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριζε ότι «έχουν έτοιμη κυβέρνηση κατεψυγμένων» εννοώντας ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο να ανασυρθούν «βολικοί αχυράνθρωποι εκπρόσωποι συμφερόντων» προκειμένου να ρίξουν τον Παπανδρέου. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι όσοι ρίχνουν νερό στο μύλο τους «το κάνουν γιατί θέλουν να καταρτίσει άλλος τα ψηφοδέλτια».

«Είναι σαφές, τον Παπανδρέου έχουν αποφασίσει να τον τελειώσουν» έλεγε χαρακτηριστικά έτερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού και πρόσθετε: «Ο Σαμαράς και εκείνοι που τον χρησιμοποιούν και τον στηρίζουν – προσωρινά, γιατί θα τον αδειάσουν πολύ σύντομα έχουν βάλει μπροστά το σχέδιο». Μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την γραμμή που έχει χαράξει τελευταία και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ο συνεργάτης του υποστήριζε ότι ο Πρωθυπουργός ενόχλησε συγκεκριμένες ομάδες: Τραπεζίτες, πετρελαιάδες, λαθρέμπορους καυσίμων, ιδιοκτήτες ΜΜΕ».

Όταν ρωτήθηκε «γιατί δεν κατονομάζει με ονοματεπώνυμο τα συμφέροντα» απάντησε χαμογελώντας: «Και αύριο (σ.σ. σήμερα) μέρα είναι...».

Ειδικά για τους τραπεζίτες με πρόσβαση σε Μέσα Ενημέρωσης οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου θυμίζουν με νόημα: «Ποιo δημοψήφισμα; Δεν ήταν αυτό η αιτία. Όλα άρχισαν όταν ο Πρωθυπουργός εκστόμισε την κουβέντα για «κοινές μετοχές». Όταν μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφοντας από τη Σύνοδο της 27ης Οκτωβρίου είχε αφήσει ανοικτό αν θα πρόκειται για κοινές ή προνομιούχες. Όταν ο Παπανδρέου είπε ανοικτά για «κοινές μετοχές» άρχισε η λυσσαλέα επίθεση» υποστηρίζουν.

Όσο για τους βουλευτές που εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη διαφωνία τους, η απάντηση εύγλωττη: «Ποια; Κάτι... χθεσινά τσουλιά, που τολμούν και στέλνουν δημόσιες επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας;». Στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου αναπτύσσονται επίσης δηλητηριώδεις αιχμές για τους «μεταρρυθμιστές»: «Έπρεπε να γίνουν όλα με άλλο τρόπο, πολύ διαφορετικό. Κάποιοι πιπίλισαν το μυαλό του Παπανδρέου με μεταρρυθμίσεις και κόντρες με κοινωνικές ομάδες, τον απομάκρυναν από την κοινωνία και τώρα ούτε το ΟΑΚΑ δεν μπορούμε να γεμίσουμε. Τώρα είμαστε αποκομμένοι και υβριζόμενοι. Και κοιτάει γύρω του ο Παπανδρέου και δεν βλέπει κανέναν δίπλα του...».

Χθες, περίπου 110 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπήκαν ομαδικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του συγχαίροντας τον αλλά και επιδιώκοντας να «πάρουν γραμμή». Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, διαβεβαίωσε και πάλι ότι δεν έχει πρόθεση να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του και πως θα ξεκινήσει από την επαύριο κιόλας, εφόσον πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, τις συνεννοήσεις με τη ΝΔ για πρόταση κυβέρνησης σωτηρίας με στόχο να υπερψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Είναι προφανές ότι απέναντι στο (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) σχέδιο «συμφερόντων που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου» έχει αρχίσει βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το αντι-σχέδιο των πιστών υποστηρικτών του. Είναι ένα έργο που έχει παιχθεί τουλάχιστον άλλες δύο φορές ως τώρα: Το 2007 στην εσωκομματική διαμάχη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον περασμένο Ιούνιο μετά την παραίτηση Φλωρίδη και την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη. Πείθει η τρίτη πράξη του έργου; Μένουν λίγες ώρες ακόμη για να αποδειχθεί. Ωστόσο ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του Παπανδρέου δηλώνουν ότι «φοβούνται πολύ» το αποψινό αποτέλεσμα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ