Αισιόδοξος ο Σταθάκης για το 2016-Προβλέπει ανάπτυξη έως και 1,5% - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο Σταθάκης για το 2016-Προβλέπει ανάπτυξη έως και 1,5%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάπτυξη ύψους έως και 1,5% προβλέπει για το τρέχον έτος ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει για το 2016 συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,5%, ενώ εκτιμά ότι το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είχε λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από αυτές που ανέμεναν οι διεθνείς δανειστές.

Αντί για 2,5% η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε το 2015 κατά 0,6-0,7%, αναφέρει ο κ. Σταθάκης - σε αυτό βοήθησαν οι ισχυρές επιδόσεις του Τουρισμού, η αύξηση των εξαγωγών και τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των διαρθρωτικών κονδυλίων από τις Βρυξέλλες. «Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε κενό στον προϋπολογισμό», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, αν και, όπως αναφέρει το περιοδικό, οι διεθνείς δανειστές προβλέπουν έλλειμμα 0,5%-0,9% του ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,9-1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης ανάπτυξη WirtschaftsWoche
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ