Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία - iefimerida.gr

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχατε μια κουραστική και πιεστική εβδομάδα; Έχετε μπουχτίσει από τα ίδια και τα ίδια και έχετε βαρεθεί να βλέπετε τους ίδιους ανθρώπους, να ακούτε την ίδια γλώσσα, να κυκλοφορείτε στα ίδια μέρη; Θέλετε έστω και για λίγο να μπείτε σε ένα αεροπλάνο και να αποδράσετε από τα συνηθισμένα;


Σας παρουσιάζουμε 5 προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο, αυτό το Σαββατοκύριακο, σε μια από τις γειτονικές μας πρωτεύουσες, οι οποίες θα σας κοστίσουν λιγότερα από 200 Ευρώ το άτομο (πακέτα δυο ατόμων σε δίκλινο δωμάτιο με απευθείας πτήση), σύμφωνα με έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο γνωστό Airticket.gr


1) Κωνσταντινούπολη (Turkish Airlines – Albatros Premier Hotel) – 173,98€

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 0


Η Αγιά Σοφιά, το Τοπ Καπί, ο Βόσπορος, η πλατεία Ταξίμ, το Γενί Τζαμί, το Καπαλί Τσαρσί και τόσες άλλες δεκάδες αξιοθέατα της Πόλης θα σας κρατήσουν απασχολημένους όλο το τριήμερο. Αυτή δεν είναι μια πόλη που θα ξεκουραστείτε ξαπλωμένοι στην σουίτα του ξενοδοχείου σας. Βγείτε έξω και γυρίστε την. Επισκεφθείτε το αριστοκρατικό Nisantasi, την γραφική παλιά πόλη Suftanahmet το παλάτι Dolmabahce Sarayi, την αγορά λουλουδιών Cicek Pasaji, το βυθισμένο παλάτι ή τον Ιππόδρομο. Μην χάσετε επίσης την ευκαιρία να βρεθείτε σε ένα από τα ξεχωριστά χαμάμ της Πόλης, να πραγματοποιήσετε μια ολοήμερη κρουαζιέρα στα Πριγκιποννήσια ή να φάτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ τους σε κάποιο από τα πολλά υπέροχα εστιατόρια της.

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 1


2) Ρώμη (Aegean/Vueling Airlines – Hotel Veneto Palace) – 187,71€

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 2


Το Κολοσσαίο, το Βατικανό, η Φοντάνα Ντι Τρέβι, το Πάνθεον, η πλατεία της Ισπανίας, ο Παλατίνος λόφος και τόσα άλλα μνημεία της Αιώνιας πόλης θα σας διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον καθ όλην την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Φάτε, ψωνίστε και περπατήστε στις πανέμορφες γειτονιές της. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Via dei Condotti με τους πανάκριβους οίκους μόδας, την υπαίθρια αγορά τροφίμων Piazza San Cosimato, τις εντυπωσιακές κατακόμβες di San Callisto, την διάσημη Piazza Navona, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου ή το κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτες στην χιπ και κάπως μποέμ περιοχή Τραστεβέρε, να ψωνίσετε από το Κάμπο Ντε Φιόρι και να φάτε το εθνικό πιάτο της Ιταλίας σε κάποια από τις πολλές πιτσαρίες της πόλης.

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 3


3) Βελιγράδι (Aegean Airlines – Boutique Rooms) – 192,62€

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 4


Ο Ναός του Αγίου Σάββα, το νησί Άντα, ο Παλαιός Πεζόδρομος, το Κάστρο, ο δρόμος του Πρίγκιπα Μιχαήλ, το πάρκο Καλεμαγκντάν και τόσες άλλες τοποθεσίες στο πολύπαθο κατά τ άλλα Βελιγράδι θα σας γοητεύσουν. Είστε στην πρωτεύουσα των «αδελφών» μας των Σέρβων, για αυτό και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την πόλη είναι να γνωρίσετε τους κατοίκους της. Επισκεφθείτε το παλάτι της δυναστείας Obrenović όπου σήμερα στεγάζεται το δημαρχείο, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στον λόφο Avala, τις πανέμορφες όχθες στο ποταμό Sava, τους ουρανοξύστες στο Νέο Βελιγράδι, το Μουσείο αφιερωμένο στον Σέρβο μηχανικό Nikola Tesla ή την Scadarlija, την γνωστή και ως «Σερβική Μονμάρτη». Μην παραλείψετε να πιείτε το πότο σας σε κάποιο από τα πλωτά μπαράκια, να απολαύσετε τον καφέ σας στο εντυπωσιακό Hotel Moskva ή να ψωνίσετε σε ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, το Delta City.

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 5


4) Σόφια (Bulgaria Air – Hotel Budapest) – 189,51€

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 6


Το Μπάνια Μπάσι, η Εβραϊκή Συναγωγή, το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, η πλατεία Λάργκο, το όρος Βιτόσα, η εκκλησία του Μπογιανά και τόσα ακόμη μέρη θα σας εντυπωσιάσουν. Η Σόφια είναι μια πόλη που εύκολα περπατιέται και αρκετά ασφαλής ακόμη και την νύκτα. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov, τον Καθεδρικό Ναό Alexander Niefski, την κεντρική πλατεία Bulgaria, την υπαίθρια λαϊκή αγορά οδό St. Stambolov, τον εμπορικό δρόμο Vitoshka ή την Εθνική Όπερα τους. Μην ξεχάσετε να παίξετε με τους ντόπιους στις υπαίθριες σκακιέρες της πλατείας του Εθνικού Θεάτρου, να φάτε τοπικούς μεζέδες στις παραδοσιακές ταβέρνες Mehana ή να ακολουθήσετε τα ετερόκλητα γκρουπ τουριστών στην Free Sofia Walking Tour.

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 7


5) Λάρνακα (Blue Air – Les Palmiers Beach Hotel) – 154,88€

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 8


Αν και για να είμαστε ειλικρινείς ένα ταξίδι στην Λάρνακα δεν θεωρείται ως ένα ταξίδι στο εξωτερικό, τυπικά η Κύπρος είναι όντως μια άλλη χώρα. Εκτός του πλεονεκτήματος ότι θα μιλάτε την ίδια γλώσσα, το ταξίδι σας θα σας μεταφέρει ακριβώς στην καρδιά της Μεσογείου και θα ζεσταθεί λιγάκι και το κοκαλάκι σας. Για αυτό και η επιλογή του ξενοδοχείου εδώ είναι ένα υπέροχο παραθαλάσσιο κατάλυμα που αν είστε τυχεροί θα σας αποζημιώσει με μια χειμερινή βόλτα στην φιλόξενη παραλία του. Είμαστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεστε κάποια συμβουλή για το που θα πάτε, που θα φάτε και που θα διασκεδάσετε αφού σίγουρα θα βρείτε κάποιον Κύπριο πρόθυμο να σας παράσχει πληροφορίες και προτάσεις.

Αποδράσεις για 2ήμερο –Βαλκάνια και Ιταλία | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ταξίδια airticket
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ