Λεωφορείο με πρόσφυγες στέλνει στη Μέρκελ περιφερειακός σύμβουλος από την Βαυαρία - iefimerida.gr

Λεωφορείο με πρόσφυγες στέλνει στη Μέρκελ περιφερειακός σύμβουλος από την Βαυαρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λεωφορείο με σύρους πρόσφυγες βρίσκεται καθ'οδόν από την Κάτω Βαυαρία προς την Καγκελαρία στο Βερολίνο, στο πλαίσιο δράσης που οργάνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της περιοχής Πέτερ Ντράιερ από το κόμμα «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι».

Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι η προσφυγική πολιτική της είναι λανθασμένη και ότι οι δήμοι και οι κοινότητες έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά.

«Δεν θα τα καταφέρουμε!», είχε δηλώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», στην Καγκελάριο τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ντράιερ σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και την είχε «απειλήσει» ότι θα στέλνει τους επιπλέον πρόσφυγες από την περιοχή του στην Καγκελαρία.

«Αν η Γερμανία υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μου αναλογούν 1800 άτομα. Τους επιπλέον θα τους στέλνω με λεωφορείο στην Καγκελαρία», φέρεται να είχε δηλώσει στην κυρία Μέρκελ ο περιφερειακός σύμβουλος.

Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, η Καγκελάριος είχε απαντήσει: «Αν μου στείλετε λεωφορεία, εγώ θα έπρεπε να τα στείλω πίσω στην Ελλάδα. Αλλά από εκεί, θα έλθουν και πάλι σε σας».

Προσπάθεια να αποτρέψει τον κ. Ντράιερ κατέβαλε μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί ο Βαυαρός Πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας Εμίλια Μούλερ απείλησε και με νομικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ