Ξυνίδης προς διαμαρτυρόμενη Καϊλη: «Σιγά την καλτσοδέτα»

Επεισοδιακά διεκόπη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ όταν ο προεδρεύων Βασίλης Εξαρχος απεδέχθη με συνοπτικές διαδικασίες πρόταση του Απόστολου Κακλαμάνη, προκειμένου να μεταβούν οι βουλευτές στην Ολομέλεια.

Πολλοί βουλευτές μεταξύ των οποίων η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Καρτάλης, η Εύα Καϊλή και ο Δημήτρης Λιντζέρης εξέφρασαν τη σφοδρότατη διαφωνία τους. Η δε κυρία Καϊλή αποχωρώντας είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Λίγα λεπτά νωρίτερα η Ευα Καϊλή ενώ είχε σηκωθεί όρθια και φώνάζε γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος, ο Σωκράτης Ξυνίδης είπε: «Σιγά την καλτσοδέτα»!

Κάποιος από τους παριστάμενους αντέδρασε και του είπε: «Ρε συ Σωκράτη πώς μιλάς έτσι στην κοπέλα; Τι είναι αυτά που της λες;»

Και εκείνος απάντησε:

«Γιατί θα την φοβηθώ. Δεν ξέρεις που την έχω γραμμένη;»

Την ώρα που ο γραμματεας της Κ.Ο Βασίλης Έξαρχος αποχωρούσε από την αίθουσα ο Κώστας Καρτάλης του είπε «είναι ντροπή σας που μας φιμώνετε! Είναι δημοκρατία αυτό;», με τον ο κ. Εξαρχο να του απαντά: «Ο κόσμος γνωρίζει τι είναι ντροπή και τι δημοκρατία».

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής Β' Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ήταν σαφής: «Εάν δεν ακούσω από εσένα κατηγορηματικά πρόεδρε ότι πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση».

Η Ευα Καϊλή έχει σηκωθεί όρθια και φωνάζει γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος. Τότε ο Σωκράτης Ξυνίδης ακούγεται να λέει: "Σιγά την καλτσοδέτα!"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ