Χοιρινό σοτέ με πατάτες φετινές

Εύκολο και ελαφρύ πιάτο, επιτρέπει στο χοιρινό να αναδείξει τη νοστιμιά του, αν προσθέσουμε λευκό κρασί και φύλλα σόγιας.

Υλικά

  • 1 χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) 1 κιλού
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κιλό πατάτες φετινές
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί ποιοτικό
  • Φύλλα φρέσκιας σόγιας ή ένα κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα χοντρά
  • Σωτάρετε τα κρεμμύδια σε μια βαριά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο
  • Κόψτε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια και σωτάρετε καλά με τα κρεμμύδια
  • Σωτάρετε επί 10 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά
  • Ρίξτε τη σόγια ή το θυμάρι
  • Ξεκολλήστε τα υλικά με το κρασί
  • Ανακατέψτε καλά αλλά απαλά, αφήστε το κρασί 2 λεπτά να δώσει αρώματα
  • Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • Η κλασική συνταγή θέλει να τηγανίσουμε ξεχωριστά λίγο τις πατάτες για να αποκτήσουν κρούστα και να χρυσίσουν
  • Κάντε το, δεν βαραίνει το πιάτο
  • Προσθέστε μισό ποτηράκι καυτό νερό στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε τις χρυσωμένες πατάτες
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Κλείστε και αφήστε να βράσει σε χαμηλή σχετικά φωτιά για 30 λεπτά
  • Σερβίρετε αυτό το νοστιμότατο πιάτο με μουστάρδα και πράσινη σαλάτα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή χοιρινό σοτέ πατάτες φετινές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ