Οι τρεις άξονες του νομοσχεδίου για το Δημόσιο - iefimerida.gr

Οι τρεις άξονες του νομοσχεδίου για το Δημόσιο

Τροχάδην για τη νομοθέτηση των νέων ρυθμίσεων που αφορούν στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης από την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να περιγράφει σήμερα δημοσίως τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στις 11.30 στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, απ´όπου θα στείλει και τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές στα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη προς τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.

Από τη χθεσινή κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κυβερνητικές πηγές έδειχναν τις... διαθέσεις τους, σχολίαζοντας (με αφορμή το νομοσχέδιο) πως πρόκειται για μια ριζοσπαστικη προοδευτική διοικητική μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν κυβερνήσεις που όμνυαν, στο δήθεν εκσυγχρονισμό, είτε στη δήθεν επανίδρυση του κράτους.

Τρεις οι άξονες του νομοσχεδίου
Πηγές από το αρμόδιο υπουργείο διαβεβαίωναν ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί "το αργότερο ως τη Δευτέρα", επιμένοντας στη διαφορετική αντίληψη που το διέπει, καθώς προβλέπει "αξιοκρατία και αποκομματικοποίηση".

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τέλος, μπήκαν στο...μικροσκόπιο και οι τρεις άξονες του νομοσχεδίου :

  • Αξιολόγηση προσωπικού και δομών της δημόσιας διοίκησης με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δημοσίου
  • Επιλογή προϊσταμένων με βάση τα αντικειμενικά προσόντα
  • Δημιουργία Εθνικού Μητρώου για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ