Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μόδα χρειάζεται οργάνωση, όχι χρήματα. Δείτε τις 10 πιο hot προτάσεις των σχεδιαστών και ανανεώστε μ'αυτές την γκαρνταρόμπα σας για όλο τον χρόνο.

1. Slip dress (Φωτογραφία: Givenchy)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αν είναι να αγοράσετε ένα πράγμα φέτος, αυτό πρέπει να είναι ένα αέρινο, μεταξωτό φόρεμα με λεπτές τιράντες. Οι οίκοι Givenchy, Céline, Calvin Klein και Saint Laurent βάσισαν ολόκληρες τις συλλογές τους πάνω σ΄αυτό το φόρεμα, που είχε γίνει πάρα πολύ μόδα τη δεκαετία του 1990. Φορέστε το πάνω από ένα T-shirt την ημέρα και με κομψά πέδιλα τη νύχτα.

2. Αλυσίδα στον αστράγαλο (Φωτογραφία: Calvin Klein)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μιλάμε για αλυσίδα κανονική, χοντρή, σαν αυτή της φωτογραφίας. Οχι για τις λεπτές γυναικείες που έχουμε συνηθίσει, ούτε για τα βραχιολάκια με κλωστές και χάντρες σε στυλ γιόγκι. Αν μάλιστα έχετε αθλητικά παπούτσια με θηλιά στη φτέρνα, περάστε από μέσα την αλυσίδα.

5. Σακίδιο (Φωτογραφία: Burberry Prorsum)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πρακτικό και μοντέρνο. Για να το έχετε μαζί σας παντού όλη την ημέρα. Τα πιο hot σακίδια αυτή τη στιγμή είναι τα Burberry με τα αρχικά του ονόματος της κατόχου. Προσθέστε λοιπόν κι εσείς τα αρχικά σας στο δικό σας – σίγουρα θα έχετε ένα!

9. Εξωμο τοπ (Φωτογραφία: Proenza Schouler)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Εδώ έχουμε δύο τάσεις σε ένα ρούχο: έξωμο τοπ και διακοσμητικούς φιόγκους. Το θέμα μας όμως πρωτίστως είναι ότι φέτος οι σχεδιαστές ανακάλυψαν και αποκάλυψαν μια νέα ερωτογενή ζώνη στο γυναικείο σώμα – τα λεπτά και μακριά χέρια. Και τους ώμους.

6. Μιουλ (Φωτογραφία: Jil Sander)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Κλειστά από μπροστά, με ελεύθερη τη φτέρνα από πίσω. Αυτά είναι τα πιο in παπούτσια της σεζόν. Είχαν φορεθεί επίσης πολύ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Προτείνουμε πάντως να διαλέξετε ένα ζευγάρι όσο πιο αφαιρετικό γίνεται. Ετσι θα μπορείτε να το φοράτε άνετα και στο γραφείο.

8. Ξεβαμένο φόρεμα (Φωτογραφία: Valentino)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Μιλάμε για το ξέβαμμα της δεκαετίας του 1970. Η πιο chic εκδοχή του είναι αυτή της φωτογραφίας. Πως θα το φορέσετε; Μ΄ένα πουλόβερ αυτή την εποχή, και σκέτο, το καλοκαίρι.

7. Μπλουζάκι πόλο (Φωτογραφία: Stella McCartney)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Αυτό το γνωστό κολεγιακό μπλουζάκι είναι πάλι εδώ, αλλά φέτος παραπέμπει λιγότερο σε λέσχη γκολφ και περισσότερο σε διαστημικό αεροπλάνο. Δείτε για παράδειγμα αυτό της φωτογραφίας που σχεδίασε η Στέλλα Μακάρτνεϊ, με το σταυρωτό κούμπωμα στο χρώμα τσιχλόφουσκας. Αυτό το μπλουζάκι έφερε και πάλι στη μόδα το κλασσικό μπεστ σέλερ της εταιρείας Fruit of the Loom. Φροντίστε να προμηθευτείτε ένα!

3. Πουκάμισο με κέντημα prairie (Φωτογραφία: Philosophy di Lorenzo Serafini)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Αυτά τα αφράτα ρετρό κεντήματα με τις τρυπούλες είναι και πάλι στη μόδα. Σε φόρεμα ή σε πουκάμισο. Το φόρεμα είναι πολύ δροσερό, το πουκάμισο είναι πιο ευκολοφόρετο. Φροντίστε μόνο να είναι κουμπωμένος ο γιακάς μέχρι πάνω ή να καταλήγει σε ψηλή λαιμόκοψη (σαν ζιβάγκο). Αυτή την εποχή μπορείτε να το συνδυάσετε με μάλλινη ζακέτα ή πουλόβερ. Στη δεύτερη περίπτωση ο γιακάς, απ΄έξω!

4. Σκληρό τζιν (Φωτογραφία: Vetements)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Πάνε τα skinny. Τώρα στη μόδα είναι τα φαρδιά και όχι ελαστικά τζιν και την τάση αυτή την έφερε ο γαλλικός οίκος Vetements. Μάλιστα τα συγκεκριμένα είναι patchwork, με μπατζάκια κομμένα πιο κοντά από μπροστά και λίγο πιο μακριά από πίσω. Αυτό λοιπόν είναι το νέο στυλ στα τζιν: φαρδιά, patchwork, ασύμμετρα.

10. Εμβληματική μακριά ζακέτα (Φωτογραφία: Saint Laurent)

Τα 10 must κομμάτια για να είστε in όλο το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Ναι το στυλ μοιάζει με αυτές που φορούσαν παλιά οι βιβλιοθηκάριοι, οι σπασίκλες φοιτητές και οι γεροντοκόρες. Αλλά τώρα αυτό το στυλ γίνεται μόδα επομένως όλο το κόνσεπτ αλλάζει. Δείτε για παράδειγμα αυτή τη Saint Laurent της φωτογραφίας που είναι ολόκληρη κεντημένη με πούλιες. Και ο υπαινιγμός του στυλίστα είναι σαφής: αυτή τη ζακέτα θα τη φορέσετε ιδανικά με το slip dress (φωτογραφία Νο1) και έτσι θα μπείτε εντελώς μέσα στο πνεύμα της νέας σεζόν!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρούχα αξεσουάρ κόσμημα κολεξιόν must have
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ