Κουτσούμπας: Οχι, να μην κλείσουν τα μεταλλεία στις Σκουριές - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: Οχι, να μην κλείσουν τα μεταλλεία στις Σκουριές

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ως προς την λειτουργία της Ελληνικός Χρυσός στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

Παρότι υποστήριξε (Βήμα 99,5) ότι ούτε η κυβέρνηση έχει δίκιο ούτε η εταιρεία, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: « Όχι, να μην κλείσουν, (τα μεταλλεία) εμείς δεν θέλουμε κανένα εργοστάσιο να κλείσει. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον, μπορούν να επιβάλλουν μέτρα και με την εταιρεία, οποιαδήποτε εταιρεία και σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον».

Υποστήριξε δε τη θέση του ΚΚΕ που είναι να κρατικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος στην περιοχή.

Η εκλογή Κυριάκου θα στοιχίσει σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων

Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, ο Δ. Κουτσούμπας προέβλεψε επίσης ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Δ. Κουτσούμπας διατύπωσε την εκτίμηση ότη το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο το Ποτάμι, ακόμη και η Ενωση Κεντρώων θα έχουν προβλήματα με την εκλογή του Μητσοτάκη και με την αλλαγή της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτήρισε εξάλλου, «λαγό» του συστήματος τον Βασίλη Λεβέντη. «Έχουμε μιλήσει, (για το Λεβέντη), όσο του αναλογεί και όση υπόσταση μπορεί να δώσει κάποιος με τις θέσεις αλαλούμ που έχει αυτό το κόμμα και προσωπικά ο κ. Λεβέντης. Έχουμε μιλήσει, ότι είναι λαγός, από την αρχή, του συστήματος γενικά» είπε ο γ.γ του ΚΚΕ. Για να προσθέσει: «Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό έχει επιλέξει απ’ ότι φαίνεται να στηρίζονται στον Λεβέντη και να τον αξιοποιούν. Και θα τον αξιοποιήσουν, κατά τη γνώμη μου.

Ο γ.γ του ΚΚΕ, κάλεσε το λαό να αντισταθεί στο ασφαλιστικό και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρρχονται. Υποστήριξε δε ότι «υπάρχουν τμήματα, της άρχουσας τάξης, οι οποίοι προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για μια αναδιανομή της πίτας». Και κατέληξε λέγοντας:

«Από τον περασμένο Ιανουάριο και περισσότερο μετά το καλοκαίρι και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την οριστική μετάλλαξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τέτοιο κόμμα, μέχρι και την ψήφιση του μνημονίου και τις υποσχέσεις που έδωσε και προς τον ΣΕΒ και προς άλλους τέτοιους κύκλους της αστικής τάξης και σε τμήματα ισχυρά της αστικής τάξης, στη χώρα και διεθνώς, νομίζω ότι τον έχουν επιλέξει να τον στηρίξουν πολύπλευρα και στο νομοθετικό έργο που κάνει αλλά και με άλλους τρόπους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ