«Εδώ οι selfies απαγορεύονται» -Μέτρα στην Ινδία λόγω... θανάτων - iefimerida.gr

«Εδώ οι selfies απαγορεύονται» -Μέτρα στην Ινδία λόγω... θανάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία στο Μουμπάι της Ινδίας ανακοίνωσε ποιες θα είναι οι ζώνες στις οποίες οι νέοι και οι τουρίστες θα μπορούν να βγάλουν σέλφι και σε ποιες περιοχές θα απαγορεύεται.

Αφορμή για αυτό αποτέλεσε ένα δυσάρεστο περιστατικό κατά το οποίο τρεις νεαρές κοπέλες έχασαν την ζωή της ενώ προσπαθούσαν να βγάλουν μία σέλφι. Μαζί τους σκοτώθηκε και ένας άντρας ο οποίος είχε σπεύσει για να τις σώσει.

Το περιστατικό συνέβη στην ακτή της Αραβικής θάλασσας, όταν οι τρεις φίλες στην προσπάθειά τους να φωτογραφηθούν γλίστρησαν και έπεσαν από τους βράχους στον ωκεανό. Ο άντρας που προσπάθησε να τις βοηθήσει πνίγηκε και αυτός, ενώ η σορός της τρίτης κοπέλας δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Στον απόηχο λοιπόν αυτών των δυσάρεστων συμβάντων, η αστυνομία ξεχώρισε πάνω από μία ντουζίνα από σημεία τα οποία χαρακτήρισε ως «no selfie zones», και ταυτόχρονα τόνισε ότι στο μέλλον μπορεί να προσθέσει ακόμα περισσότερα.

«Ενημερώσαμε την δημοτική αρχή να βάλει προειδοποιητικές πινακίδες σε τέτοια σημεία», είπε ο αρμόδιος για αυτά τα ζητήματα στον Guardian, που τόνισε ότι έχουν κάνει αίτημα ακόμα και για διασώστες.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν την εμφάνισή τους σε δημοφιλή αξιοθέατα πινακίδες που ενημερώνουν ότι δεν γίνεται να τραβήξουν σέλφι.

Παρόμοια περιστατικά πάντως με νέους να χάνουν την ζωή τους λόγω σέλφι έχουν γίνει σε πολλές χώρες όπως η Ρουμανία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι σύμφωνα με μία έρευνα, τον τελευταίο χρόνο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι άνθρωποι λόγω σέλφι παρά από επίθεση καρχαριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σέλφι Μουμπάι ζώνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ