Κουνέλι με μουστάρδα και λευκό κρασί

Είναι μια κλασική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και εύκολη να παρασκευαστεί. Ανυπέρβλητη γεύση, με τον όρο το κουνέλι να μην είναι πολύ μεγάλο, για να παραμείνει τρυφερό.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κουνέλι 1,5 κιλό, σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Φύλλο δάφνης και θυμάρι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κότας ή λαχανανικών
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε καλά το κουνέλι
  • Αφήστε τα να ροδίσουν καλά, από όλες τις πλευρές
  • Αλατίστε και ρίξτε πιπέρι
  • Βγάλτε το κουνέλι, κρατήστε τα υλικά στην κατσαρόλα
  • Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάλτε τα στην ίδια κατσαρόλα
  • Προσθέστε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι (3 κλωνάρια φρέσκο, αν βρείτε)
  • Προσθέστε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος
  • Ανακατέψτε απαλά
  • Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε λίγο να σουρώσει
  • Ξαναβάλτε το κουνέλι στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε το ζωμό που επιλέξατε
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
  • Σερβίρετε με ταλιατέλες, πατάτες, ή ό,τι άλλο επιθυμείτε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κουνέλι μουστάρδα Λευκό κρασί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ