Σαρλ Περώ: Ο άγνωστος παραμυθάς με τα πασίγνωστα παραμύθια [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαρλ Περώ: Ο άγνωστος παραμυθάς με τα πασίγνωστα παραμύθια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπήρχε άνθρωπος στον κόσμο, που είδε το doodle της Google την Τρίτη και δεν αναγνώρισε την μορφή της «Ωραίας κοιμωμένης» σε αυτό.

Πόσοι όμως γνώριζαν το όνομα Σαρλ Περώ, τον οποίο τίμησε με αυτό τον τρόπο η Google; Η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι ξέρουν αυτόν τον παραμυθά, κάτι ιδιαίτερα παράδοξο αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για τον άνθρωπο που έγραψε τις πιο γνωστές ίσως ιστορίες για παιδιά.

Σαρλ Περώ: Ο άγνωστος παραμυθάς με τα πασίγνωστα παραμύθια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Την Τρίτη συμπληρώθηκαν 388 χρόνια από τη γέννηση του Περώ, του συγγραφέα της «Κοκκινοσκουφίτσας», της «Ωραίας κοιμωμένης» και της «Σταχτοπούτας».

Γεννημένος στο Παρίσι το 1628, ο Περώ ήταν δικηγόρος πριν στραφεί στη συγγραφή. Αν και γενικότερα αποδίδεται στους αδελφούς Γκριμ η απόδοση του παραμυθιού όπως το γνωρίζουμε, στην πραγματικότητα ήταν ο Περώ εκείνος που έγραψε τις ιστορίες της «Κοκκινοσκουφίτσας», της «Ωραίας κοιμωμένης» και της «Σταχτοπούτας», 200 χρόνια νωρίτερα.

Το 1695, στα 67 του, εξέδωσε μία σειρά από ιστορίες με ηθικό δίδαγμα, με στόχο να βάλει τον αναγνώστη στο δίλημμα που αντιμετώπιζε ο πρωταγωνιστής. Αυτό το βιβλίο περιελάμβανε και άλλες γνωστές ιστορίες, όπως «Η μητέρα Χήνα», ο «Παπουτσωμένος γάτος» και ο «Κυανοπώγων».

Το βιβλίο είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά σήμερα οι ιστορίες του Περώ είναι γνωστές σε διαφορετική εκδοχή. Για παράδειγμα, στην «Κοκκινοσκουφίτσα» ο συγγραφέας έκανε ξεκάθαρα σαφές ότι ο «λύκος» ήταν ένας άνδρας που κυνηγούσε κοριτσάκια τα οποία τριγυρνούσαν μόνα στο δάσος.

Σαρλ Περώ: Ο άγνωστος παραμυθάς με τα πασίγνωστα παραμύθια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ