Το τελευταίο «αντίο» στον Stardust – Αστροναύτες από όλο τον κόσμο θρηνούν για τον David Bowie [εικόνες] - iefimerida.gr

Το τελευταίο «αντίο» στον Stardust – Αστροναύτες από όλο τον κόσμο θρηνούν για τον David Bowie [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο David Bowie, στα πολλά χρόνια της ένδοξης καριέρας του, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πάρα πολλούς ανθρώπους και δη για τους επιστήμονες.

Το έργο του «Starman» είχε σαφέστατες επιρροές από τον κόσμο της επιστήμης. Φτιαγμένος από... αστερόσκονη, ο Bowie έδωσε λυρικότητα στα όνειρα των επιστημόνων. Μίλησε για το διάστημα, για την ζωή στον Αρη, για διαστρικά ταξίδια. Στα τραγούδια του βρίσκονται στίχοι βγαλμένοι από παιδικά όνειρα, επίδοξων αστροναυτών.

Γι αυτό το λόγο, πολλοί σημαντικοί επιστημονικοί οργανισμοί, κυρίως διαστημικοί όπως η NASA, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο του Βρετανού σταρ, λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση του θανάτου του.

Το τελευταίο «αντίο» στον Stardust – Αστροναύτες από όλο τον κόσμο θρηνούν για τον David Bowie [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Τα αστέρια δείχνουν πολύ διαφορετικά σήμερα. RIP David Bowie» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η NASA.

Στο tweet της η NASA, είπε «αντίο» σε έναν από τους μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών, αφιερώνοντας στη μνήμη του τη διασκευή του Space Oddity, που είχε ερμηνεύσει το 2013 ο επικεφαλής της αποστολής Expedition 35 μέσα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το τελευταίο «αντίο» στον Stardust – Αστροναύτες από όλο τον κόσμο θρηνούν για τον David Bowie [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με την σειρά της, η αποστολή Rossetta του ESA, επίσης μέσω Twitter, έστειλε το μήνυμα της. «RIP David Bowie, σύντροφε ταξιδιώτη των αστεριών»

Το τελευταίο «αντίο» στον Stardust – Αστροναύτες από όλο τον κόσμο θρηνούν για τον David Bowie [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστρονάυτες NASA David Bowie
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ