Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας καρκίνος που τον κατέτρωγε επί μήνες είναι η αιτία θανάτου του μεγάλου θρύλου της ροκ μουσικής. Προς μεγάλη έκπληξη όλων των φαν του ο Μπάουι πέθανε τη Δευτέρα το πρωί «ήσυχα», σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του.

Η αρρώστια του Μπάουι ήταν γνωστή μόνο στους οικείους του. Στην πραγματικότητα, ο βρετανός σταρ υπέφερε εδώ και 18 μήνες από καρκίνο αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να γράψει ένα τελευταίο άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα..
Φήμες για ενδεχόμενη ασθένειά του είχαν κυκλοφορήσει στα social media τις τελευταίες εβδομάδες αλλά έσβησαν γρήγορα μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ του "Blackstar", στο οποίο έδειχνε μια απίστευτη ενέργεια.

Από το βιντεοκλιπ του Blackstar:

Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ωστόσο, το Σάββατο οι φαν του ανησύχησαν από ένα tweet της συντρόφου του Iman Abdulmajid: «Η μάχη είναι πραγματική, τόση όσο και ο Θεός. Δεν ξέρουμε την αξία κάποιων πραγμάτων παρά μόνο όταν γίνονται ανάμνηση».
Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ο παραγωγός του Tiny Visconti ανέβασε ένα μήνυμα στο Facebook λέγοντας ότι ο Μπάουι «επιθυμούσε να πεθάνει με τον καλύτερο τρόπο» και συμπλήρωνε:
«Ο θάνατός του δεν ήταν διαφορετικός από τη ζωή του -ένα έργο τέχνης. Εκανε το Blackstar για μας, είναι το δώρο του αποχαιρετισμού. Ηξερα εδώ και ένα χρόνο ότι θα συνέβαινε έτσι. Ωστόσο, δεν ήμουν προετοιμασμένος γι'αυτό».

Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ο τύπος του καρκίνου από τον οποίο προσβλήθηκε ο Ντέιβιντ Μπάουι δεν έγινε γνωστός, αλλά η ασθένεια είχε εκδηλωθεί από τα μέσα του 2014. Ηδη, το 2000 ο σταρ είχε εξαφανιστεί από τα δημόσια πράγματα και αυτό είχε προκαλέσει όργιο φημών για την κατάσταση της υγείας του. Πολλά βρετανικά ΜΜΕ, εκ των οποίων το Sky News είχαν γράψει ότι ο Μπάουι είχε προσβληθεί από καρκίνο στο συκώτι το 2008. Αλλά η είδηση διαψεύστηκε εκείνη την εποχή. Το 2004, ο Μπάουι εγχειρίστηκε στην καρδιά και τοποθέτησε ένα κομμάτι μέταλλο στην αρτηρία του ώστε να καλυτερέψει την κυκλοφορία του αίματος.

Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Το πρωί της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου, η εφημερίδα Guardian έκανε λόγο για καρκίνο του πνεύμονος αλλά σχολίαζε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει βεβαιότητα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο Μπάουι είχε κακή υγεία και γι'αυτό το λόγο είχε μείνει σιωπηλός και εκτός καλλιτεχνικής δραστηριότητας για πάνω από 10 χρόνια.
Ο τραγουδιστής δεν είχε παραχωρήσει καμία συνέντευξη τα τελευταία δέκα χρόνια. Αλλά και το περιβάλλον του δεν μιλούσε ποτέ για την προσωπική του ζωή. Ο τελευταίος του δίσκος γράφηκε με απόλυτη μυστικότητα και αυτό δείχνει ότι ο Μπάουι εμπιστευόταν τους συνεργάτες του. Καμία είδηση, κανένα σχόλιο για την υγεία του δεν κυκλοφόρησε. Είνα ενδεικτικό ότι η μπασίστριά του Gail Ann Dorsay, έγραψε στο Facebook την έκπληξή της μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του. «Σοκαρισμένοι, άφωνοι, δεν έχουμε λόγια», έγραψε.

Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο βιογράφος του Jérôme Soligny, δημοσιογράφος στο Rock and Folk δήλωσε στο RTL ότι ο Μπάουι κράτησε πάντα μυστική την κατάσταση της υγείας του. «Ο χρυσός κανόνας των συνεργατών, των ανθρώπων που βρίσκονταν στον στενό κύκλο, ήταν να μην κάνουν ερωτήσεις. Επομένως, δεν θέταμε ερωτήσεις. Δεν είχα πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του παρά μόνο αν μου έλεγαν κάτι, όταν γίνονταν γνωστό».
Η απόσυρση του Ντέιβιντ Μπάουι από τη μουσική σκηνή συμπίπτει με το καρδιακό έμφραγμα που έπαθε το 2004, κατά τη διάρκεια συναυλίας στη Γερμανία, στο Scheessel. Ενώ βρισκόταν στα παρασκήνια κατέρρευσε και τελικά μπήκε στο νοσοκομείο και εγχειρίστηκε. Η περιοδεία ακυρώθηκε. Αρχισε τότε μια μακρά περίοδος κατά την οποία στέκεται στο παρασκήνιο και δεν συμμετέχει παρά σε μικρές εμφανίσεις. Το 2013, όταν βγαίνει το άλμπουμ του The Next Day, πολλοί εκτιμούν ότι μοιάζει με δίσκο αποχαιρετισμού. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όλα πάνε καλά. Στην εκπομπή "The Next Day" στην οποία εμφανίστηκε είχε δηλώσει τότε «Εδώ είμαι, δεν έχω πεθάνει!». Αλλά το τραγούδι "Lazarus", «Λάζαρος», το οποίο αποκαλύφθηκε στο κοινό πριν από λίγες ημέρες αποδείχτηκε τραγικά προφητικό.

Aπό το τραγούδι «Λάζαρος»:

Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η αρρώστια του Ντέιβιντ Μπάουι -Ενα μυστικό καλά φυλαγμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρρώστια καρκίνος Ντέιβιντ Μπάουι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ