Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει - iefimerida.gr

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ηφαιστειογενές νησί των Δωδεκανήσων, την Νίσυρο, εκθειάζει ο συντάκτης του γνωστού ταξιδιωτικού εντύπου «CNTraveller», γοητευμένος από τις παράλιες με μαύρη άμμο, τα ορεινά χωριά, τις καταπληκτικές ταβέρνες και το φιλότεχνο κοινό που την επιλεγεί για τις διακοπές του τα τελευταία χρόνια.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 0


Ακόμη και για εμάς τους Έλληνες, η Νίσυρος αποτελεί έναν σχετικά άγνωστο ακόμη προορισμό, έχοντας «γλιτώσει» μέχρι τώρα από τις ορδές των ταξιδιωτών και την άναρχη τουριστική ανάπτυξη που πολλά άλλα νησιά της χώρας είχαν την ατυχία να γευθούν.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 1


Η Νίσυρος για όσους δεν γνωρίζουν βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια. Υπάγεται διοικητικά στην Κω, απέχει 9 ναυτικά μίλια ανατολικά από το ακρωτήρι Νάτσα της Τουρκίας, έχει έκταση περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ακτογραμμή περίπου 24 χιλιόμετρα.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 2


Ο πληθυσμός της κατά την τελευταία απογραφή (2011), ανερχόταν στους 987 κατοίκους. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μανδράκι ενώ άλλα χωριά της Νισύρου είναι ο Εμπορειός, οι Πάλοι, τα Νικειά και τα Λουτρά.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 3


Τα τελευταία χρόνια η Νίσυρος γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός, ειδικά σε ένα νεανικό κοινό που το γοητεύουν οι τέχνες και το άγριο ηφαιστειογενές τοπίο του νησιού. Όπως ανακαλύπτει και ο συντάκτης του CNTraveller, που επισκέφτηκε την «Στέρνα», τον πύργο του 17ου αιώνα του φωτογράφου Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη που τον μετέτρεψε σε ένα μοναδικό art project και ένα ξεχωριστό πριβε ξενώνα με την βοήθεια του αρχιτέκτονα Γιώργου Τσιρώνη, η Νίσυρος είναι ένας ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 4


Είτε επιλέξετε το παραθαλάσσιο Μανδράκι, είτε τον Εμπορειό όπου και βρίσκεται η «»Στέρνα» και του οποίου τα σπίτια έχουν κτιστεί κυριολεκτικά πάνω στην λάβα, είτε ακόμη τους Πάλους ή τα Λουτρά (μόνο η μια από τις τρεις θερμές πηγές που λειτουργούσαν τον 19ο αιώνα είναι ακόμη ανοικτό για το κοινό), κάθε μέρος της Νισύρου έχει μια μοναδική ικανότητα να σας χαλαρώσει.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 5


Το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού είναι χωρίς αμφιβολία το ίδιο το ηφαίστειο, αυτό που δημιούργησε το νησί και κυριαρχεί στο τοπίο. Η Νίσυρος αποτελείται από ηφαιστειογενή βουνά, ενώ στο κέντρο της βρίσκεται μία Καλντέρα διαμέτρου 4 χλμ., γεμάτη θείο. Μέσα στη καλδέρα θα βρείτε τον μεγαλύτερο υδροθερμικό κρατήρα στον κόσμο, τον «Στέφανο», ο οποίος έχει διάμετρο 300 μέτρα, ενώ συνολικά η Νίσυρος έχει 5 κρατήρες.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 6

Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου έλαβε χώρα το 1888 και σήμερα στο νησί υπάρχουν ενεργές φουμαρόλες. Λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Νίσυρο υπάρχουν θερμές πηγές με θερμοκρασία από 30 μέχρι 60 °C, εκ των οποίων οι κυριότερες είναι στα Λουτρά και τους Πάλους.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 7


Η Νίσυρος γεννήθηκε σύμφωνα με το μύθο της κατά τη διάρκεια της Γιγαντομαχίας, όταν ο θεός της θάλασσας Ποσειδώνας είχε αναλάβει, κατόπιν εντολής του Δια να εξαφανίσει τον Γίγαντα Πολυβώτη, ο οποίος διέσχισε φοβισμένος το Αιγαίο προκειμένου να σωθεί. Ο Ποσειδώνας τον πρόφτασε στα Δωδεκάνησα και με την τρίαινά του, απέσπασε ένα τμήμα από την Κω και το εκσφενδόνισε εναντίον του Πολυβώτη. Ο Ποσειδώνας πέτυχε το Γίγαντα και τον καταπλάκωσε. Το κομμάτι αυτό της Κω έγινε η Νίσυρος.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 8


Η Νίσυρος δεν έχει πολλές παραλίες και λόγω της μαύρη άμμου δεν αποτελούν τις συνήθεις «καρτ ποστάλ» λευκές αμμουδιές που έχουμε συνηθίσει στα ταξιδιωτικά περιοδικά. Είναι όμως εξίσου όμορφες αν όχι πιο γοητευτικές, λόγω και της μοναδικότητας τους. Τα Χοχλάκια και η Παχιά Άμμος είναι οι καλύτερες επιλογές.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 9


Είναι σίγουρο ότι όποιο μέρος και να επιλέξετε για την διαμονή σας, την διασκέδασή σας ή για το φαγητό σας, θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Το CNTraveller παρ όλα αυτά προτείνει την Στέρνα για την διαμονή σας, την ταβέρνα Απυριά για το φαγητό σας, το Αποσπέρι για την διασκέδαση σας και το μαγαζί Loles Kores για τις αγορές σας.

Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 10
Γοητεία στη Νίσυρο -Το Conde Nast Traveller την ανακαλύπτει  | iefimerida.gr 11

(φωτο: Δήμος Νισυρίων)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίσυρος ταξίδια CNTraveller
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ