Οταν ο Πούτιν προσπάθησε να τρομάξει τη Μέρκελ με ένα λαμπραντόρ -Μια απίστευτη συμπεριφορά [εικόνες]

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι δεν είχε στόχο να τρομάξει τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ όταν έφερε το τεράστιο, μαύρο λαμπροντόρ του, Κόνι, σε μια από τις πρώτες συναντήσεις τους.

Το γεγονός συνέβη το 2007 και η ίδια η Μέρκελ δεν μίλησε ποτέ γι' αυτό. Εμεινε όμως πεπεισμένη ότι ο Πούτιν προσπάθησε να την τρομάξει και να την φέρει σε δύσκολη θέση.
Η γερμανίδα καγκελάριος είχε αναλάβει τα καθήκοντά της δύο χρόνια νωρίτερα και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο. Οι φωτογράφοι την απαθανάτισαν να κοιτάζει αμήχανα και εκνευρισμένα ένα τερατώδες, μαύρο λαμπραντόρ, την ώρα που ο Πούτιν φαίνεται καθαρά να το διασκεδάζει και να έχει το γνωστό ειρωνικό του ύφος. Η συνάντηση είχε γίνει στη θερινή κατοικία του Πούτιν στο Σότσι.

Το λαμπραντόρ πλησιάζει και μυρίζει την γερμανίδα καγκελάριο, η οποία συνεχίζει να κρατάει τα χέρια σφιγμένα και δεν κάνει καμία φιλική κίνηση προς το μέρος του.


«Δεν σε ενοχλούν τα σκυλιά... Αυτή είναι φιλικό σκυλί και είμαι σίγουρος ότι ξέρει να συγκρατεί τον εαυτό της» λέγεται ότι είπε ο Πούτιν στην Μέρκελ σε εκείνη την συνάντηση. Και λέγεται, επίσης, ότι η Μέρκελ -που δεν έχει τη γλώσσα στην τσέπη- απάντησε στον ρώσο πρόεδρο: «Εντάξει, αρκεί να μην τρώει δημοσιογράφους τουλάχιστον».

Ο σκύλος καταφεύγει στο αφεντικό του Πούτιν, ο οποίος τον χαϊδεύει:

Τώρα 9 χρόνια αργότερα, ο Πούτιν μίλησε για εκείνη την άβολη στιγμή σε συνέντευξή του στην Bild.
«Ηθελα να κάνω κάτι ωραίο για εκείνη. Οταν ανακάλυψα ότι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα σκυλιά, φυσικά ζήτησα συγνώμη».

Η Κόνι ήταν το αγαπημένο λαμπραντόρ του Πούτιν, και υπάρχει και σχετικό λήμμα στην Wikipedia για εκείνη:


Σε περίπτωση, πάντως, που ο Πούτιν είχε θελήσει να τρομάξει την Μέρκελ δεν τα κατάφερε, όπως απεδείχθη λίγα χρόνια αργότερα, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Κριμαία και η Γερμανία έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός του.
Ο Πούτιν, μιλώντας στην Bild, περιέγραψε τη σχέση του με την Μέρκελ ως «επαγγελματική». Και πρόσθεσε: «Την εμπιστεύομαι. Είναι πολύ ανοιχτό μυαλό. Εχει βέβαια κάποια όρια και δέχεται πιέσεις. Αλλά έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να επιλυθεί αυτή η κρίση, ειδικά στην νοτιο-ανατολική Κριμαία».
Ο ρώσος πρόεδρος εκφράζει επίσης την ευχή να συνεργαστεί με τους ηγέτες του κόσμου για να νικήσουν την ισλαμική τρομοκρατία. «Παρότι δεν συμφωνούμε συνέχεια και σε όλα, κανείς δεν πρέπει να το χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία για να δηλώνουμε ότι είμαστε εχθροί», δηλώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Πούτιν Λαμπραντόρ τρομάξει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ