Συνάντηση Ιερώνυμου-Αποστόλου: Η ανεκμετάλλευτη γη της εκκλησίας σε νέους αγρότες για πρότυπα αγροκτήματα - iefimerida.gr

Συνάντηση Ιερώνυμου-Αποστόλου: Η ανεκμετάλλευτη γη της εκκλησίας σε νέους αγρότες για πρότυπα αγροκτήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά σχολάζουσες,σήμερα, εκκλησιαστικές εκτάσεις, με κύριες κατευθύνσεις τη διευκόλυνση των νέων αγροτών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τη δημιουργία πρότυπων αγροκτημάτων, συμφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της αξιοποίησης της αγροτικής γης που ανήκει στην εκκλησία και παραμένει ανεκμετάλλευτη και η οποία μπορεί να διατεθεί για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου ανέφερε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι η παραγωγική και υποστηρικτική χρήση των εκτάσεων αυτών προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής οικονομίας, ενώ τα ζητήματα κυριότητας των εκτάσεων αποτελούν αντικείμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνταξης των δασικών χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο αυτό ο διάλογος με την Εκκλησία θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ