«Πώς η γυναίκα μου έγινε τζιχαντίστρια» - Εξιστορεί ο σύζυγος της Ελβετής που συνελήφθη στον Εβρο - iefimerida.gr

«Πώς η γυναίκα μου έγινε τζιχαντίστρια» - Εξιστορεί ο σύζυγος της Ελβετής που συνελήφθη στον Εβρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονίζει η ιστορία της μητέρας από την Ελβετία, η οποία άρπαξε το γιο της κρυφά από τον σύζυγό της και προσπάθησε να φτάσει στη Συρία για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές, πριν τελικά συλληφθεί στον Έβρο.

Ο Αιγύπτιος Μαχμούντ Αλαντίν περιγράφει τη σχέση του με την 29χρονη που γνώρισε όταν σπούδαζαν στο Παρίσι, τον προσηλυτισμό της στο Ισλάμ, τη «μετάλλαξή» της σε φανατική μουσουλμάνα και τον στόχο της να φτάσει στη Ράκα και να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS.

«Η γυναίκα μου έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη. Από εκεί θα προσπαθήσει να φτάσει στη Ράκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους...».

Μπορεί η αγωνία του Μαχμούντ Αλαντίν να είχε αίσιο τέλος αφού ο γιος του είναι πλέον ασφαλής στην αγκαλιά του, όμως η πρώην σύζυγός του εμμένει στην απόφασή της να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους τζιχαντιστές. «Θέλω να πάω να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS», φέρεται να ισχυρίστηκε η 29χρονη μπροστά στους εμβρόντητους Έλληνες αστυνομικούς που τη συνέλαβαν στις 2 Ιανουαρίου στον τελωνειακό-συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου.

«Πριν από το γάμο μας δεν ήταν καν μουσουλμάνα. Ασπάστηκε το Ισλάμη με δική της θέληση, περίπου έξι μήνες μετά. Έναν χρόνο αργότερα άρχισε να ριζοσπαστικοποιείται... Αυτός ήταν και ο λόγος που χωρίσαμε», δηλώνει στο «Εθνος» ο Αιγύπτιος πρώην σύζυγός της, Μαχμούντ Αλαντίν. Απαντώντας με γραπτά μηνύματα, όπως μόνο του επιτρέπεται «για λόγους ασφαλείας», ο Αλαντίν περιγράφει τη σχέση του με την 29χρονη Ελβετή που γνώρισε όταν και οι δύο σπούδαζαν στο Παρίσι, τη «μεταμόρφωσή» της σε φανατική μουσουλμάνα και τελικά την περιπέτεια που έζησε αναζητώντας τον 4χρονο γιο του Άνταμ, που η ίδια η γυναίκα είχε απαγάγει.

Οταν ξεκίνησε το κίνημα των τζιχαντιστών και ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους, η Φραντσίσκα φάνηκε να βρίσκει τον σκοπό της ζωής της. Οπως διηγείται ο πρώην σύζυγός της, «ήταν μεγάλη υποστηρίκτρια. Ονειρευόταν να μεταναστεύσει εκεί και να ζήσει κάτω από το δικό τους νόμο και τη σαρία, τον μουσουλμανικό νόμο. Συζητούσε γι'αυτό το όνειρό της με πολλούς και έλεγε πόσο πολύ ήθελε να το ακολουθήσει. Μέχρι που 12 ημέες πριν, πήρε την απόφαση να πάρει τον γιο μου και να φύγει για να πάει να τους βρει. Δεν το περιμέναμε με τίποτα. Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά της στην Ελβετία που σοκαρίστηκαν εξίσου με την απόφασή της».

«Αρπαξε τον γιο μας και έφυγε»

«Πιστεύω ότι είναι ψυχολογικά ασταθής. Ηταν πολύ επιθετική, υπερβολική στις αντιδράσεις και τα συναισθήματα της και έκλαιγε εύκολα και πολύ για κάθε θέμα. Αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτά που απεργάστηκε. Με αγγελίες στο ιντερνετ, τους τελευταίους 3 μήνες πούλησε όλα τα τα έπιπλα και τα υπάρχοντά της. Και τελικά άρπαξε το γιο μας και έφυγε», προσθέτει ο σύζυγός της.

Σπεύδει μάλιστα να ευχαριστήσει τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες «ήταν συνεργάσιμες αλλά φοβισμένες γιατί ήταν θέμα ευαίσθητο, με εμπλοκή τριών χωρών, της Ιντερπόλ και πρεσβειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζιχαντίστρια Ελβετή Αιγύπτιος Έβρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ