Και σε δραχμές ζητούν τα συμβόλαιά τους οι tour operators! - iefimerida.gr

Και σε δραχμές ζητούν τα συμβόλαιά τους οι tour operators!

δραχμές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι μόνο σε ευρώ αλλά και σε δραχμές ζητούν να προβλέπεται να πληρωθούν τα συμβόλαια τους οι tour operator από τους ξενοδόχους των Χανίων σύμφωνα με ένα επιπλέον έγγραφο-ειδοποίηση που στέλνουν σε όσους επιχειρηματίες συνεργάζονται.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του flashnews.gr τέτοιες ειδοποιήσεις που μάλιστα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν έλθει σε όλους τους ξενοδόχους των Χανίων, από tour operator και συγκεκριμένα την TUI που ανήκει σε Ευρωπαικές Τράπεζες, που τους καλεί να προσθέσουν στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει και την αντίστοιχη αξία σε δραχμές.

Η εν λόγω ιστοσελίδα παρουσιάζει έγγραφο όπου η συγκεκριμένη εταιρεία στην διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων με τους ξενοδόχους για την τουριστική περίοδο του 2012, θέλει να είναι κατοχυρωμένη ακόμα και στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

Και σε δραχμές ζητούν τα συμβόλαιά τους οι tour operators! | iefimerida.gr 0

Αξίζει να επισημανθεί πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ζητηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Σε σχετικό έγγραφο επισημαίνεται πως «η όποια διαχείρηση του ζητήματος εκτιμούμε ξεφεύγει από τη νομική ή οικονομοτεχνική σφαίρα της επιχειρηματικής απαίτησης ενός τουριστικού οργανισμού, και εμπεριέχει πολιτικές προεκτάσεις που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Νίκος Κόρακας, η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκωβρίου, καθώς τέτοιου είδους ειδοποιήσεις έχουν λάβει και ξενοδόχοι εκτός από τα Χανιά, στη Σάμο και τη Ρόδο.

Ανάλογες εκκλήσεις έχουν απευθυνθεί και στους ξενοδόχους του Ηρακλείου, που όμως κατόπιν οδηγιών του Δ.Σ του συλλόγου δεν έχουν ανταποκριθεί στην παραπάνω επιθυμία της πολυεθνικής εταιρείας τουρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ