Παρέμβαση Κώστα Σημίτη: To μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο - iefimerida.gr

Παρέμβαση Κώστα Σημίτη: To μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο Κώστας Σημίτης υπενθυμίζει ότι εντός του 2016 πρέπει να αποπληρώσουμε στους δανειστές μας, χρέη περίπου 12,8 δις ευρώ.
«Η οικονομική κρίση, η υψηλή ανεργία, η χαμηλή παραγωγικότητα, η υστέρηση σε όλους τους τομείς και η αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα» αναφέρει ο κ. Σημίτης, σε άρθρο του, υπό τον τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις».
«Πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος».
«Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας» συμπληρώνει.
«Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό» υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης.

Ο Κώστας Σημίτης καθιστά σαφές ότι «διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές».
Καταλήγοντας, τονίζει πως «Οι προφητείες του οικονομικού σχολιαστή Μάρτιν Γουλφ θα καταστούν πραγματικότητα, αν συνεχίσουμε να συγκαλύπτουμε τα προβλήματα της χώρας, αν καλλιεργούμε ανέφικτα οράματα, αν δεν μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του τόπου αλλά μόνο η εκμετάλλευση της εξουσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Σημίτης άρθρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ