Μπούρλος: Υπέρογκες οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες - iefimerida.gr

Μπούρλος: Υπέρογκες οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη διορθώσεων στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό επεσήμανε ο Δημήτρης Μπούρλος, χαρακτηρίζοντας υπέρογκες τις αυξήσεις των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που προβλέπει η πρόταση Κατρούγκαλου.

Το μέλος της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό εξήγησε, μιλώντας στο Mega, ότι σκοπός της είναι να διορθώσει κάποια πράγματα στην πρόταση της κυβέρνησης, στη λογική της πρότασης αυτής και εντός των πλαισίων της πρότασης.

«Υπάρχει πεδίο και στον τομέα της τρομακτικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων όπου εκεί οι αυξήσεις είναι υπέρογκες», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, π.χ. σε ένα δικηγόρο, είναι περισσότερο από πενταπλάσια. Οπως εξήγησε, ένας δικηγόρος που δηλώνει εισόδημα 70.000 και πάνω, μέχρι τώρα πληρώνει ετησίως 4.500 ευρώ ενώ με τη νέα πρόταση το ποσό αυτό θα φτάσει περίπου στις 27.000 ευρώ. Σημείωσε, πάντως, ότι υπάρχουν και κατηγορίες στις οποίες οι εισφορές μειώνονται. Πρόκειται για επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στον επανυπολογισμό των συντάξεων μετά το 2018, εκτίμησε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο τεχνικά, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν θα υπάρχουν στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ